Watergedragen epoxy coating vloer

De watergedragen epoxy coating is een naadloze en flinterdunne vloer van maximaal 1 millimeter. Het watergedragen systeem zorgt ervoor dat damp door de vloer naar buiten kan en vocht de ruimte verlaat. De vloer is volledig vloeistofdicht en bestand tegen weekmakers, zoals autobanden. U kunt met een gerust hart uw auto voor langere tijd op een watergedragen epoxy coating vloer laten staan. De vloer laat niet los en blijft in originele en strakke staat. Een belangrijk kenmerk van een deze vloer is dat de vloer moeiteloos het gewicht van zware machines of voertuigen kan dragen.

Voordelen van de watergedragen epoxy coating:

 • Naadloos
 • Eenvoudig te reinigen
 • Anti-allergeen
 • Enorm sterk
 • Stoot- en slijtvast
 • Bestand tegen chemicaliën en zuren
 • Kan in veel kleuren geleverd worden
 • Antislip mogelijk
 • Vloeistofdicht
 • Kan moeiteloos zwaar gewicht dragen

Verschil epoxy en polyurethaan

De watergedragen epoxy coating vloer lijkt qua uiterlijk op de polyurethaan gietvloer. Het verschil is dat een epoxy vloer hard en niet flexibel is. De voorwaarde voor het gebruik van een dergelijke vloer is een stabiele ondergrond. Voordat we een watergedragen epoxy vloer leggen, doen we een grondige analyse van de ondergrond. Hierdoor zijn we er zeker weten van dat de vloer niet scheurt. 

Watergedragen epoxy coating kosten

De prijs van het coaten met watergedragen epoxy voor uw vloer is afhankelijk van meerdere factoren. Zo is de grootte van het oppervlak van grote invloed en het aantal lagen dat gecoat moet worden. De factoren die invloed hebben op de prijs van uw watergedragen epoxy coating zijn onder andere:

Het aantal vierkante meters

Over het algemeen wordt de prijs per vierkante meter lager, wanneer de totale oppervlakte toeneemt. Hierbij kijken we naar de indeling van de ruimte en eventuele lastige hoeken en/of hoogteverschillen.

De dikte van de coating

Hoe dikker de watergedragen epoxycoating moet worden, des te meer lagen moeten er worden toegepast. De dikte van de coating hangt af van het doeleinde van de vloer.

Extra opties (anti-slip of decoratie)

Voor extra opties zoals anti-slip of het toevoegen van decoratie aan de watergedragen epoxy coating hanteren wij een meerprijs.

Weten hoeveel een watergedragen epoxy coating voor u gaat kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Watergedragen epoxy coating aanbrengen

Het toepassen van watergedragen epoxy coating wordt veelal gedaan vanwege de duurzaamheid van het product en de esthetische uitstraling. Hoe we deze coating aanbrengen is als volgt:

 1. Voorbereiding van de vloer: De vloer wordt eerst schoongemaakt zodat alle soorten vuil en stof worden verwijderd. Eventueel wordt er een ontvettingsmiddel gebruikt en worden er scheuren of gaten gerepareerd.
 2. Schuren of etsen: Afhankelijk van de staat van de onderliggende vloer, kan het nodig zijn dat we het oppervlak eerst moeten schuren of etsen. Hierdoor gaat de watergedragen epoxy coating beter hechten.
 3. Aanbrengen van de grondlaag: Vervolgens wordt er een geschikte primer of grondlaag aangebracht die zorgt voor een betere hechting van de epoxy coating.
 4. Aanbrengen van de watergedragen epoxy coating: Na de primer beginnen we met het aanbrengen van de coating. Hoeveel lagen er worden gebruikt verschilt per vloer.
 5. Droogtijd: Na het aanbrengen van de epoxy coating moet er worden gewacht totdat de vloer droog is. Hoelang dit duurt kan verschillen per vloer, in sommige gevallen kan dit enkele dagen duren.
 6. Aanbrengen van de toplaag (optioneel): Afhankelijk van de toepassing van de vloer, kan het gewenst zijn om een toplaag of sealer aan te brengen om de vloer extra bescherming te bieden.

Specialist in epoxy vloeren

Wij zijn dé vloerenspecialist die watergedragen epoxy coating vloeren toepassen. Meestal doen we dat in parkeergarages. Dat komt doordat de vloer bestand is tegen weekmakers en dus niet loslaat. Doordat het watergedragen systeem damp doorlaat, blijft het vocht niet in de verschillende lagen van de parkeergarage hangen. Door de sterke vloeistofdichte eigenschappen is de watergedragen epoxy coating vloer ook erg geschikt voor de industrie.

De watergedragen epoxy coating passen we toe in:

Watergedragen epoxy coating onderhouden

Hoewel een epoxy coating zeer resistent is tegen slijtage, zal deze regelmatig onderhoud nodig hebben om de levensduur te verlengen. Ook houdt u hiermee de uitstraling van uw coatingvloer in optimale conditie. De watergedragen epoxy coating kan op meerdere manieren worden onderhouden:

 • Dagelijkse reiniging: Veeg regelmatig de vloer schoon en stofzuig deze. Doe dit een aantal keer per week, afhankelijk van hoeveel de vloer gebruikt wordt.
 • Maandelijkse reiniging: Gebruik maandelijks een zachte dweil en een mild reinigingsmiddel om de epoxy coating schoon te dweilen. Gebruik hiervoor geen agressieve reinigingsmiddelen die de epoxy kunnen beschadigen.
 • Jaarlijks onderhoud: Wanneer u merkt dat uw watergedragen epoxy coating last heeft van krassen, chips of verkleuring dan is het aangeraden om een nieuwe epoxy-coating of sealer te gebruiken. Dit kunt u zelf doen of de specialisten van Kunststofvloeren-Nederland inschakelen.

Heeft u vragen?

Zoekt u een kunststofvloer, maar weet u niet welke vloer het beste past? Neem dan gerust contact met ons op. Elke ruimte heeft namelijk andere eigenschappen en niet iedere vloer is daarom geschikt. Wij zijn de specialist in kunststofvloeren en denken graag mee. Zodat u een vloer vindt die bij uw wensen past.

Neem contact op

© Kunststofvloeren Nederland 2024
Ontwikkeld door Convident