Wat is een troffelvloer

Een troffelvloer, ook wel mortelvloer genoemd, is een enorm sterke vloer die bestaat uit fijngemalen grind- of kwartskorrel. Over deze basis gieten we een epoxy coating (hars). Dit maakt de troffelvloer zo sterk, krasbestendig en slijtvast. Deze vloeren zijn niet alleen sterk, maar ook erg hygiënisch én makkelijk te reinigen en te onderhouden. Een troffelvloer is dan ook een uitstekende keuze in ruimtes waar hoge eisen gesteld worden aan duurzaamheid en krasbestendigheid. Troffelvloeren zijn kwalitatief van een hoog niveau en gaan ontzettend lang mee. En gemiddeld heeft deze epoxy troffelvloer maar één keer in de 10 jaar onderhoud nodig.

Vloeistofdicht

Een epoxy troffelvloer en de epoxy coating brengen we handmatig aan. Hierbij maken we ook in één vloeiende beweging een verticale plint. Zo ontstaat een mooie overgang van vloer naar wand. Denk bijvoorbeeld aan sanitaire plinten of een afschot naar afvoeren en putten. De hele ruimte wordt hierdoor vloeistofdicht.

Voordelen van de epoxy troffelvloer:

  • Naadloos
  • Eenvoudig te reinigen
  • Anti-allergeen
  • Enorm sterk
  • Stoot- en slijtvast
  • Bestand tegen chemicaliën en zuren
  • Vloerverwarming mogelijk
  • Geluiddempend
  • Antislip mogelijk
  • Lange levensduur

Troffelvloer woonkamer

Troffelvloeren zie je ook steeds meer terug in woonkamers. Niet heel gek, want het zijn prachtige vloeren die perfect past in het interieur. Troffelvloeren komen goed tot hun recht in een moderne woonkamer en zijn makkelijk te reinigen.

Troffelvloer badkamer

Een troffelvloer is erg geschikt voor in de badkamer, omdat de vloer de ruimte vloeistofdicht maakt. Daarnaast kunt u de vloer eenvoudig reinigen door simpelweg een dweil over de vloer te halen. Het is ook mogelijk om een antislip epoxy coating toe te voegen. Waardoor u zelfs met natte voeten niet snel uitglijd.

Beschikbare kleuren

De vloer is een belangrijk onderdeel van de ruimte. U wilt ook dat de vloer past binnen de stijl van de ruimte. Wij begrijpen dat als geen ander en bieden onze troffelvloeren aan in alle RAL en NCS kleuren. U kunt zelfs kiezen voor een marmer/ betonlook. Door deze opties hebben wij altijd de juiste kleur voor u. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Betonlook

Een troffelvloer met betonlook is een uitstekende keuze wanneer u de voorkeur geeft aan een strak design. De vloer is goed bestand tegen zware voertuigen en vocht. Daarmee is deze vloer multifunctioneel. Het is een populaire vloer in elke ruimte. De betonlook zet de toon qua sfeer en gevoel in een ruimte.

Prijs

De prijs van een troffelvloer hangt af van meerdere factoren. Hierbij kijken we naar de volgende punten.

Ondergrond

Belangrijk bij het bepalen van de prijs is de staat van de ondergrond. Om een troffelvloer goed te kunnen leggen, dient de ondergrond volledig egaal te zijn. Wanneer dit niet het geval is dienen we de eerst de vloer te egaliseren. Hier is extra arbeid mee gemoeid wat doorberekend zal worden in de prijs per vierkante meter.

Aantal vierkante meters

Over het algemeen geldt dat naarmate we meer vierkante meters leggen, de prijs per vierkante meter naar beneden gaat. Hierbij is het wel afhankelijk van de indeling van de ruimte. Als een ruimte veel hoeken of lastig te bereiken stukken heeft, kunnen wij minder efficiënt werken. Hierdoor zal het leggen van de vloer meer tijd in beslag nemen.

In welke ruimtes een troffelvloer?

Troffelvloeren zijn enorm geschikt voor ruimten waar hoge eisen aan de vloer worden gesteld. Denk maar eens aan mechanische belasting, chemische belasting of zware belastingen. Epoxy troffelvloeren worden vaak toegepast in keukens, horecagelegenheden en industriële omgevingen. Maar ze zijn dus ook geschikt voor bij u thuis. Bijvoorbeeld in de badkamer of het toilet.

De troffelvloer passen we vaak toe in:

Liever een andere vloer?

Zoekt u een soortgelijke vloer als de troffelvloer? Bekijk dan ook eens de polyurethaan gietvloer, die is ook erg geschikt voor sanitaire ruimten. Of kijk eens naar de epoxy gietvloeren als u opzoek bent naar een vloer die geschikt is voor de industrie. Wilt u meer weten over de verschillende kunststofvloeren? Neem dan gerust contact met ons op! Wij informeren en adviseren u graag, zodat u de vloer vindt die bij u past.

Neem contact op

© Kunststofvloeren Nederland 2023
Ontwikkeld door Convident