Wat is een siergrindvloer?

De siergrindvloer is bijzonder sterk en houdt jarenlang een uitstraling alsof hij pas is gelegd. Onze siergrindvloeren bestaan uit natuurlijke grindkorrels die we samenvoegen met kunsthars. De vloer is bovendien bestand tegen druk, slijtage, uv-straling en kan tegen huishoudelijke chemicaliën en reinigingsmiddelen. Een siergrindvloer maakt u dan ook makkelijk schoon door te dweilen of simpel door er met een stofzuiger overheen te gaan. De vloer is tevens helemaal naar wens samen te stellen. Zo kunt u de zelf de kleur, korrelgrootte en structuur van de grindkorrels bepalen. Daarmee weet u zeker dat u een unieke vloer in huis haalt die past bij uw wensen.

Voordelen van een siergrindvloer

  • Vloerverwarming mogelijk
  • Naadloos
  • Zelf samen te stellen
  • Kan op bestaande ondergrond
  • Lange levensduur
  • Makkelijk schoon te houden
  • Voelt zacht aan

De mogelijkheden bij een siergrindvloer

De siergrindvloer is geheel naar eigen wens samen te stellen, zo zijn er allerlei kleurencombinaties en vormen mogelijk. Creëer zelf de vloer in uw huis die past bij het interieur en uw wensen. Zo kiest bepaalt u zelf welke korrelgrootte (fijn tot grof) van het grind wordt gebruikt in de vloer. De korrelgrootte is van grote invloed op de uitstraling van uw siergrindvloer. Daarnaast kunt u kiezen welke kleur (of kleuren) uw vloer moet krijgen. Hierdoor kiest u voor een kleur die perfect aansluit bij uw woning of interieur. Ook zijn er verschillende afwerkingscoating mogelijk om uw vloer compleet te maken, zo kiest u bijvoorbeeld uit een polyurethaan of epoxy coating voor de beste bescherming van uw nieuwe vloer.

Vloerverwarming onder gietvloer

Wilt u graag vloerverwarming? Waardoor u altijd heerlijke warmte onder uw voeten voelt? Een siergrindvloer is heel goed te combineren met vloerverwarming. Deze gietvloer neemt door de open structuur de temperatuur van de omgeving aan en geleid warmte goed. Bovendien is een siergrindvloer vrij dun. Het laat gemakkelijk warmte door en er gaat weinig energie verloren.

Wat kost een siergrindvloer

De uiteindelijke prijs van een siergrindvloer wordt door verschillende factoren bepaald. Zo hangt het kostenplaatje af van onder andere de oppervlakte, de voorbereiding van de ondergrond en eventuele extra opties zoals vloerverwarming. Bent u benieuwd naar uw exacte prijs? Vraag dan vrijblijvend een offerte op maat aan.

Offerte aanvragen

Toepassingen van een siergrindvloer

Deze vloer is niet alleen populair in woningen, we zien ze ook terug in winkels, kantoren of bedrijfsruimten. Ook in badkamers is deze vloer erg geschikt omdat hij volledig vloeistofdicht is en makkelijk is schoon te maken waardoor weer erg hygiënisch. De siergrindvloer is praktisch overal geschikt voor.

De siergrindvloer passen we vaak toe in:

Kan een siergrindvloer over de bestaande vloer worden aangebracht?

Een siergrindvloer kan over de bestaande vloer worden gelegd. Hierbij dient de ondergrond aan een aantal eisen te voldoen. Zo moet de bestaande vloer vormvast en stabiel zijn, maar ook goed kunnen hechten. Tijdens de voorbereidingswerkzaamheden maken we de bestaande vloer geschikt voor de siergrindvloer.

Hoe wordt een siergrindvloer aangebracht?

Het aanbrengen van een siergrindvloer begint bij het goed voorbereiden van de ondergrond en gereed te maken met een primer. De hechtprimer is een belangrijk middel om een hechte verbinding als basis te realiseren tussen de ondervloer en siergrindvloer. Het siergrind krijgt voordat deze wordt aangebracht een vermenging met kunsthars. Vervolgens wordt de vloer uitgesmeerd. Dit uitsmeren van de vloer is handwerk en gebeurt met een spaan. Tot slot worden overtollige steentjes verwijderd en houden we een mooie, strakke siergrindvloer over.

Hoe lang gaat een siergrindvloer mee?

Gemiddeld genomen gaat een siergrindvloer 20 tot 30 jaar mee. De levensduur is onder andere afhankelijk van het gebruik van de vloer. De siergrindvloer is van hard materiaal en slijtvast wat deze ideaal maakt voor een druk gezin en gezinnen met huisdieren.

Onderhoud van een siergrindvloer

Het laagdrempelige onderhoud van de siergrindvloer is een enorm groot voordeel. Voor een siergrindvloer is namelijk weinig onderhoud nodig en is makkelijk schoon te houden. Regelmatig stofzuigen, reinigen met een (regulier) schoonmaakmiddel en minstens 1x per jaar schrobben is voldoende om uw siergrindvloer mooi en netjes te houden.

  • Onderhoudsarm
  • Gemakkelijk te stofzuigen
  • 1 keer per jaar schrobben

Offerte aanvragen

Offerte pagina | Offerte formulier

Liever een andere gietvloer?

Zoekt u een gietvloer/kunststofvloer, maar dan met een strakke uitstraling? Bekijk dan ook eens de polyurethaan vloeren. Deze design gietvloer is minder decoratief en ook erg geschikt voor woningen en badkamers. Wilt u meer weten over siergrindvloeren of onze andere vloeren? Neem dan gerust contact met ons op. Wij informeren en adviseren u graag, zodat u dé vloer vindt die bij u past.

Neem contact op

© Kunststofvloeren Nederland 2024
Ontwikkeld door Convident