Wat is een siergrind vloer?

Een siergrindvloer is een naadloze vloer die bestaat uit kleine, natuurlijke grindkorrels die we samenvoegen met kunsthars. Het grind is voornamelijk decoratief en zorgt voor een warme aanblik. De siergrindvloer is bijzonder sterk en houd jarenlang een uitstraling alsof hij pas is gelegd. De vloer is bestand tegen druk, slijtage, uv-straling en kan tegen huishoudelijke chemicaliën en reinigingsmiddelen. Een grindvloer maakt u dan ook makkelijk schoon door te dweilen of simpel door er met een stofzuiger overheen te gaan. De vloer is helemaal naar wens samen te stellen. Zo kunt u de zelf de kleur, korrelgrootte en structuur van de grindkorrels bepalen. Daarmee weet u zeker dat u een unieke vloer in huis haalt die past bij uw wensen. Een siergrindvloer is een vloersoort die geschikt is voor een woning, showroom, kantoor of winkel.

Wat zijn de voordelen van een siergrind vloer

  • Vloerverwarming mogelijk
  • Naadloos
  • Zelf samen te stellen
  • Kan op bestaande ondergrond
  • Lange levensduur
  • Makkelijk schoon te houden
  • Voelt zacht aan

Vloerverwarming onder gietvloer

Wilt u graag vloerverwarming? Zodat u altijd heerlijke warmte onder uw voeten voelt? Een siergrindvloer is heel goed te combineren met vloerverwarming. Deze gietvloer neemt door de open structuur de temperatuur van de omgeving aan en geleid warmte goed. Bovendien is een siergrindvloer vrij dun. Het laat gemakkelijk warmte door en er gaat weinig energie verloren.

Overal geschikt voor

Deze vloer is niet alleen populair in woningen, we zien ze ook terug in winkels, kantoren of bedrijfsruimten. Ook in badkamers is deze vloer erg geschikt omdat hij volledig vloeistofdicht is en makkelijk is schoon te maken, erg hygiënisch dus. De siergrindvloer is praktisch overal geschikt voor.

De siergrind vloer passen we vaak toe in:

Kan een siergrindvloer over de bestaande vloer worden aangebracht?

Een siergrindvloer kan over de bestaande vloer worden gelegd. De vloer moet wel egaal zijn en er  mogen geen oneffenheden zitten. Wanneer dit wel het geval is dan zie je dat ook terug in de siergrindvloer. Wanneer de vloer niet strak is, dan dienen we deze eerst te egaliseren voordat we kunnen beginnen met het leggen van de siergrindvloer. Een egale vloer zal ook beter hechten aan de nieuwe siergrindvloer.

Hoe lang gaat een siergrindvloer mee

De levensduur van een siergrindvloer is afhankelijk van het gebruik van de vloer. Gemiddeld genomen gaat een siergrindvloer wel 20 tot 30 jaar mee. De levensduur ligt zo hoog, omdat de vloeren zeer slijtvast zijn en wel tegen een stootje kunnen.

Hoe onderhoud je een siergrindvloer

Een groot voordeel van de siergrindvloer is het onderhoud. Voor een siergrindvloer is namelijk weinig onderhoud nodig en is makkelijk schoon te houden. Wanneer u bijvoorbeeld morst met koffie dan is dit eenvoudig schoon te maken met een borstel en water. Wekelijks stofzuigen en minstens 1x per jaar schrobben is voldoende om uw siergrindvloer mooi en netjes te houden. Echter is dit wel afhankelijk van de bevuiling. Bij een gezin met 3 kinderen en huisdieren zal meer onderhoud nodig zijn dan bij iemand die alleen woont.

Liever een andere kunststofvloer

Zoekt u een kunststofvloer, maar dan met een strakke uitstraling? Bekijk dan ook eens de polyurethaan vloeren. Deze design gietvloer is minder decoratief en ook erg geschikt voor woningen en badkamers. Wilt u meer weten over siergrindvloeren of onze andere vloeren? Neem dan gerust contact met ons op. Wij informeren en adviseren u graag, zodat u dé vloer vindt die bij u past.

Neem contact op

© Kunststofvloeren Nederland 2023
Ontwikkeld door Convident