Polyurethaan gietvloer

Een polyurethaan gietvloer, ook wel een PU gietvloer genoemd, is een naadloze kunststofvloer die licht elastisch is. Dit verkleint de kans op scheuren en krassen. Dat is ook direct het verschil met een epoxy gietvloer, die als ‘stug’ bekend staat. De polyurethaan gietvloer zie je daarom veel terug in nieuwbouwprojecten. Deze gebouwen hebben nog veel te maken met nawerkingen. Een PU vloer is flexibel en veert gewoon mee, zonder te scheuren.  De polyurethaan gietvloer is een hoge kwaliteit vloer en is goed bestand tegen intensief gebruik. De vloer is vloeistofdicht en geluid dempend. Door de akoestische onderlaag gaat de vloer galmen tegen en dempt het geluid van voetstappen. Een groot voordeel is dat de PU vloer gemakkelijk over een bestaande ondergrond kan worden aangebracht. Door het gesloten oppervlak is de vloer eenvoudig te reinigen en te onderhouden.

Voordelen van de pu gietvloer:

  • Naadloos
  • Geurloos
  • Eenvoudig te reinigen 
  • Anti-allergeen 
  • Voelt warm aan
  • Brandwerend
  • Kleurvast
  • Beschikbaar in elke RAL-kleur

Laat u adviseren voor uw PU gietvloer!

Een vraag over uw vloer of ruimte? Wens u meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact op en kom in gesprek met onze specialisten.

Neem contact op

PU gietvloer kleuren

Kunststofvloeren-Nederland biedt een brede collectie aan kleuren voor uw PU gietvloer. De kleur van een vloer bepaalt voor een groot deel de beleving van de sfeer van een ruimte. Onder de kleuropties van uw PU gietvloer vallen onder andere de RAL-kleuren. U kiest hier het kleurnummer die u in gedachte heeft en deze wordt op basis van menging van kleurpigmenten voor u gemaakt. Hierdoor wordt een pigmentvloeistof in de gekozen kleur gemaakt die het mogelijk maakt de vloer naar wens te kleuren. Dit pigment wordt tijdens het aanbrengen van de PU gietvloer toegepast.

Design gietvloer

Bent u op zoek naar een design gietvloer met bijvoorbeeld een betonlook? Dan zoekt u een polyurethaan gietvloer. Deze design vloer is een strakke, stijlvolle vloer die je steeds vaker in woningen tegenkomt. De vloer heeft een strakke uitstraling, voelt enorm warm aan en is niet keihard. Dit loopt ontzettend lekker.

De PU gietvloer passen we vaak toe in:

PU gietvloer betonlook

Een PU gietvloer in betonlook biedt een levendige uitstraling vergelijkbaar met een gevlinderde betonvloer, maar met de voordelen van een gietvloer. Deze dunne, elastische vloer biedt keuze uit diverse RAL- en NCS-kleuren en kan over bestaande tegelvloeren worden aangebracht, wat sloopwerk bespaart. De naadloze afwerking zorgt voor hygiëne en eenvoudig onderhoud. Hoewel het elastische polyurethaan scheurvorming minimaliseert, is het belangrijk om voorzichtig met de vloer om te gaan om krassen te voorkomen. Het zachte karakter van polyurethaan maakt de vloer niet volledig krasbestendig. Preventieve maatregelen zoals het plaatsen van schoonloopmatten bij buitendeuren, viltjes onder meubels en regelmatig stofzuigen verminderen de impact van eventueel zand op de vloer.

PU gietvloer in de badkamer

Op zoek naar een flexibele en meeverende badkamervloer? De PU gietvloer is een hoge kwaliteit vloer die goed bestand is tegen intensief gebruik. Een PU gietvloer is namelijk licht elastisch wat de kans op scheuren en krassen verkleint. Polyurethaan (PU) is vloeistofdicht en geluiddempend, wat het een uitstekende kandidaat stelt voor uw badkamer vloer. Door het naadloze oppervlak is de vloer eenvoudig schoon te maken en te onderhouden.

De naadloze afwerking biedt niet alleen gebruiksgemak, maar ook hygiëne, omdat vuil en schimmel geen kans krijgen in kieren of voegen. De vloer is gemakkelijk schoon te maken en perfect voor mensen met allergieën. Bovendien kunt u genieten van duurzame vloerverwarming onder de gietvloer, wat comfort en energiebesparing biedt. Het strakke design van de gietvloer creëert een ruimtelijk gevoel, wat vooral in kleine badkamers een pluspunt is. Hoewel de vloer van nature niet glad is, kan water voor gladheid zorgen, maar dit kan worden opgelost met een antisliplaag.

Verschil PU gietvloer en epoxy gietvloer

De meeste gekozen gietvloeren zijn de polyurethaan gietvloer (PU gietvloer) en de epoxy gietvloer. Het grootste verschillen tussen deze vloeren is het materiaal waarvan het is gemaakt. Epoxy is een stuk harder dan PU gietvloeren, waardoor de epoxyvloer gevoeliger is voor krassen. Voor particulieren wordt daarom de PU gietvloer aangeraden.

Offerte aanvragen

Offerte pagina | Offerte formulier

Bekijk het hele assortiment

Wilt u een andere vloer dan een polyurethaan gietvloer? Dat kan! Bij ons heeft u keuze uit verschillende soorten kunststofvloeren. Wat u ook zoekt, bij ons vindt u zeker de vloer die past bij uw wensen. Bekijk ook de troffelvloeren of de siergrindvloer, die zijn enorm geschikt voor de badkamer of het toilet. Wilt u meer weten over de verschillende kunststofvloeren? Neem dan gerust contact met ons op! Wij informeren en adviseren u graag, zodat u de vloer vindt die bij u past.

Neem contact op

 

 

© Kunststofvloeren Nederland 2024
Ontwikkeld door Convident