Polyurethaan coating vloer

Een polyurethaan coating vloer heeft dezelfde uitstraling als een polyurethaan gietvloer. Het grote verschil is dat de PU coating vloer specifiek bedoeld is om buiten te gebruiken. De vloer is ontzettend sterk waardoor hij de invloed van verschillende weersomstandigheden gemakkelijk aan kan. Ook is de vloer uv-bestendig en zal hierdoor niet verkleuren. De polyurethaan coating vloer is licht elastisch. Dit verkleint de kans op scheuren en krassen. Is de ondergrond niet helemaal stabiel? Deze strakke gietvloer veert gewoon mee.

Voordelen van de polyurethaan coating vloer:

  • Binnen één dag klaar voor gebruik
  • Uitermate geschikt voor balkon en galerijen
  • Naadloos
  • Kan op bestaande ondergrond
  • Lange levensduur
  • Makkelijk schoon te houden
  • UV-resistent 
  • Bestand tegen weersinvloeden 
  • Voor buitengebruik 
  • Kleurvast

Opbouw PU coating

De PU vloercoating wordt doorgaans in één of twee dunne lagen aangebracht met een totale dikte tussen de 0,1 en 0,3mm. De Polyurethaan coatings bestaan uit polymeren die over de bestaande vloer worden uitgegoten. Onze vakmensen zorgen ervoor dat de PU coating gelijkmatig over de ondergrond verdeeld wordt. Nadat de coating is aangebracht, zullen de polymeren volledig moeten uitharden. Binnen 24 uur is de PU coating volledig uitgehard.

Uitermate geschikt voor balkons en galerijen

Grote voordelen van de polyurethaan coating vloer zijn dat we deze in één dag aanbrengen en dat de vloer ontzettend snel droogt. Al na twee uur kan de vloer weer belast worden. Daarom gebruiken we deze vaak voor balkons en galerijen. Bewoners van de flat of het appartementen kunnen na het leggen van de vloer snel weer in hun woning.

PU coating

Het hoofdbestanddeel van een PU gietvloer of PU coatingvloer is polyurethaan. Dit materiaal is sterk en lichtelijk flexibel waardoor dit de vloerbescherming biedt en goed rendement oplevert in combinatie met vloerverwarming. De flexibiliteit van het materiaal voelt licht verend aan. Een PU coating vloer bestaat uit hetzelfde materiaal als de PU gietvloer, alleen is het enkel de bovenste laag.

PU coating over tegels

Het is goed mogelijk PU coating over tegels te plaatsen. Voordat de coating over een tegelvloer kan worden gelegd, moet eerst de ondergrond worden voorbereid. Losse tegels moeten verwijderd en opgevuld worden, waarna vervolgens de tegelvloer wordt geschuurd. Zo kan uw bestaande tegelvloer omgetoverd worden tot een prachtige, kwalitatieve vloer met PU coating.

Pu coating plaatsen? Kom in contact met de specialist

Offerte aanvragen

Polyurethaan coatingvloer prijs

PU vloercoating is een relatief goedkope manier om uw vloer te vernieuwen. Doorgaans hebben vloeren met Polyurethaan coating een lange levensduur. Hoeveel een Polyurethaan coating voor u gaat kosten hangt af van meerdere factoren. Vraag eenvoudig een op maat gemaakte offerte aan.

Coating met antislip

Het is goed mogelijk om antislip aan de PU coating toe te voegen. Antislip zorgt voor extra oppervlakteweerstand en verhoogt de veiligheid. Dit is vooral handig in ruimtes waar gladheid kan ontstaan of waar extra grip belangrijk is. Een PU coating met anti slip verlaagd de risico’s op uitglijden significant.

Polyurethaan of epoxy coating?

De keuze tussen polyurethaan of epoxycoating is vrijwel afhankelijk van het beoogde doel of gebruik van de ruimte. Voor woonruimtes en particuliere toepassingen is polyurethaan de beste optie. De PU coating is licht flexibel, waardoor de vloer comfortabel aanvoelt. Daarnaast is polyurethaan ook de betere keuze voor ruimtes met vloerverwarming in vergelijking met epoxy. Commerciële ruimtes, of ruimtes met industriële doeleinden, profiteren meer van een epoxy coating. Epoxy is namelijk hard en krachtig, wat deze beter bestand maakt tegen zware machines en gewichten.

Een vloer in alle kleuren te realiseren

Het is mogelijk een polyurethaan coating te laten plaatsen in vrijwel iedere kleur. Zo brengt u gemakkelijk kleur toe aan o.a. uw kantoor, showroom of balkon. De coating is breed toepasbaar en eenvoudig te verwerken, dit maakt het mogelijk om vrijwel iedere gewenste kleur voor uw toepassing te realiseren. Aan de hand van NCS of RAL kleurcodes maken we de vloer naar wens.

Liever een andere buitenvloer?

Zoekt u een soortgelijke vloer die ook voor buiten geschikt is? Bekijk dan ook eens de PMMA vloeren. Wilt u meer weten over buitenvloeren of onze andere kunststofvloeren? Neem dan gerust contact met ons op. Wij informeren en adviseren u graag, zodat u dé vloer vindt die bij u past

Neem contact op

 

 

© Kunststofvloeren Nederland 2024
Ontwikkeld door Convident