Wat is een epoxy vloercoating

De epoxy coating is een naadloze en flinterdunne vloer die we aanbrengen tot een laagdikte van 1mm. Een epoxy coating vloer is te vergelijken met de watergedragen epoxy coating vloer. Het verschil is dat deze coating sterker én dikker is. Welke epoxy coating vloer het meest geschikt is voor uw situatie, is afhankelijk van hoe zwaar de vloer wordt belast.  Een epoxy coating vloer is volledig vloeistofdicht en bestand tegen weekmakers zoals autobanden. U kunt met een gerust hart uw auto voor langere tijd op een epoxy coating vloer laten staan. De vloer laat niet los en blijft in originele en strakke staat. Een belangrijk kenmerk van een deze vloer is dat de vloer moeiteloos het gewicht van zware machines of voertuigen kan dragen.

Voordelen

  • Naadloos
  • Eenvoudig te reinigen 
  • Anti-allergeen 
  • Enorm sterk 
  • Stoot- en slijtvast
  • Bestand tegen chemicaliën en zuren 
  • Kan in veel kleuren geleverd worden
  • Antislip mogelijk 
  • Vloeistofdicht 
  • Kan moeiteloos zwaar gewicht dragen

Verschil epoxy en polyurethaan

De epoxy coating vloer lijkt qua uiterlijk op de polyurethaan gietvloer. Het verschil is dat een epoxy vloer harder is. De voorwaarde voor het gebruik van zo’n vloer is een stabiele ondergrond. Voordat we een epoxy vloer leggen, doen we een grondige analyse van de ondergrond. Zo weten we zeker dat de vloer niet scheurt. Qua toepassingen zijn epoxy vloeren erg geschikt voor openbare ruimten, zoals parkeergarages.

De expoxy coating vloeren passen we toe in:

De epoxy coating vloer is dikker dan andere gietvloeren. Hierdoor is de vloer enorm geschikt voor werkplaatsen, autogarages en bijvoorbeeld bijkeukens; ruimten waarin men de vloer zwaar belast. Door de vloeistofdichte eigenschappen is de epoxy coating vloer ook erg geschikt voor de industrie.

De epoxy coating passen we toe in:

Beschikbare kleuren

De vloer is een belangrijk onderdeel van de ruimte en kan heel erg de sfeer bepalen ervan. Daarom is het belangrijk dat de vloer afgestemd wordt op de rest van de ruimte. Onze epoxy vloercoating is in alle RAL en NCS kleuren beschikbaar. Hierdoor is het altijd mogelijk om die perfect te laten passen in de stijl en kleur die u graag wilt.

Als bedrijf zijnde wilt u de vloer aan laten sluiten bij de rest van huisstijl. Met onze vloer is dat gelukkig mogelijk. Wij kunnen de vloer zo maken dat het een verlengstuk wordt van de huisstijl en perfect past binnen het bedrijf. Neem contact op voor de mogelijkheden. Wij staan u graag te woord.

Meer informatie?

Zoekt u een kunststofvloer, maar weet u niet zeker welke vloer voor uw ruimte geschikt is? Neem dan gerust contact met ons op. Elke ruimte heeft namelijk andere eigenschappen en wordt op een andere manier belast. Wij zijn de specialist in kunststofvloeren en denken graag mee. Zodat u een vloer vindt die past bij de ruimte van uw wensen.

Neem contact op

 

© Kunststofvloeren Nederland 2024
Ontwikkeld door Convident