Wat is een epoxy gietvloer

Een epoxy gietvloer is een stevige, egale en naadloze vloer die bestand is tegen zware belasting. De vloer is 2 à 3 millimeter in dikte en vormt een stevige massa waar u gerust zware machines op kan laten staan. Daarmee is de vloer uitermate geschikt om te leggen in parkeergarages, magazijnen en dergelijke. Belangrijk bij het leggen van de epoxy gietvloer is dat de ondergrond stabiel is. Anders is er kans op scheuren in de vloer. Voor het leggen van de vloer doen we een grondige analyse van de ondergrond.

Voordelen van een epoxy gietvloer:

 • Twee keer zo sterk als beton
 • Naadloos
 • Eenvoudig te reinigen
 • Anti-allergeen
 • Enorm sterk
 • Licht stoot- en slijtvast
 • Bestand tegen chemicalien en zuren
 • Kan in veel kleuren geleverd worden
 • Antislip mogelijk
 • Vloeistofdicht
 • Kan moeiteloos zwaar gewicht dragen

Epoxy gietvloer vloerverwarming

Een epoxy gietvloer combineren met vloerverwarming is helaas moeilijk te realiseren. Het is mogelijk met voldoende aandacht aan de juiste voegen, maar wij raden het af. Epoxy kan slechts minimale krimp- en uitzetspanningen opvangen. Door de warmte van de vloerverwarming zet de vloer uit en kunnen er scheurtjes ontstaan. Toch op zoek naar een gietvloer met vloerverwarming? Dan raden wij een PU-vloer aan.

Epoxy vloer kleuren

De vloer is een belangrijk onderdeel van de ruimte. Het zet de toon qua stijl en sfeer. Daarom is het belangrijk dat de vloer past bij de rest. Een epoxy gietvloer van Kunststofvloeren Nederland is beschikbaar in alle RAL en NCS kleuren. Daardoor zijn de vloeren geschikt voor elke stijl en ruimte. Ook voor een beton of marmer look kunt u bij ons terecht.

Kleuradvies aanvragen

Het kan lastig zijn om de juiste kleur te kiezen voor uw ruimte. Wij helpen u hier graag bij. Neem gerust contact met ons op via het contactformulier. Uiteraard mag u ook bellen of mailen. Wij staan voor u klaar om goed advies hierin te geven.

Epoxy gietvloer prijs

De prijs van een epoxy gietvloer is afhankelijk van meerdere factoren. De factoren die hier invloed op hebben zijn:

Aantal vierkante meters

Over het algemeen wordt de prijs per vierkante meter lager, wanneer de oppervlakte toeneemt. Hierbij kijken we wel naar de indeling van de ruimte. Als er veel lastige hoeken in een ruimte zijn of hoogteverschillen dan kunnen we minder snel werken en dat brengt de prijs per vierkante meter omhoog.

De ondergrond

De epoxy gietvloer kan alleen worden aangebracht op een ondergrond die egaal is. Wanneer dat niet het geval is, moeten we de ondervloer eerst egaliseren. De kosten die hier bij komen kijken, worden doorberekend in de prijs.

Verschil epoxy en polyurethaan

De epoxy coating vloer lijkt qua uiterlijk op de polyurethaan gietvloer. Het verschil is dat een epoxy vloer hard en niet flexibel is. De voorwaarde voor het gebruik van zo'n vloer is een stabiele ondergrond. Voordat we een epoxy vloer leggen, doen we een grondige analyse van de ondergrond. Hierdoor weten we zeker dat de vloer niet scheurt. Epoxy vloeren zijn daarnaast erg geschikt voor openbare ruimten. Zoals parkeergarages.

Specialist in epoxy vloeren

Wij zijn dé vloerenspecialist in het toepassen van epoxy gietvloeren. Doordat de vloer erg sterk en egaal is, passen wij dit meestal toe bij bedrijfsruimtes of garages. Dit geeft een industriële look aan de ruimte. Omdat de gietvloer zo sterk is, kunt u gerust met zware machines of apparatuur over de vloer. Veel toepassingen van onze epoxy gietvloeren zijn:

Parkeergaragevloer

De epoxy gietvloer kan moeiteloos zwaar gewicht dragen wat het zeer geschikt maakt als parkeergaragevloer. De vloer is bestand tegen chemicaliën en zuren en is vloeistofdicht. Doordat een epoxy parkeergaragevloer compleet egaal is, is deze gemakkelijk in onderhoud en snel schoon te krijgen.

Offerte aanvragen

Epoxy vloer in de badkamer

Op zoek naar een stevige, egale en naadloze badkamervloer? Een epoxy gietvloer is uitstekend geschikt voor in uw badkamer. Voordat de epoxy badkamervloer kan worden gegoten, zorgen we ervoor dat de ondergrond eerst egaal en stabiel is. Zodra uw epoxy vloer ligt, kan deze moeiteloos zwaar gewicht dragen en is deze waterdicht. Doordat een badkamervloer van epoxy volledig egaal is, is deze onderhoudsarm en gemakkelijk schoon te houden.

Epoxy vloer garage

Een epoxy gietvloer kan zonder enige moeite zwaar gewicht dragen en is daarom zeer geschikt als vloer in uw garage thuis. De epoxyvloer is dun en bestand tegen chemicaliën en zuren. Omdat een epoxy vloer waterdicht is, heeft de vloer weinig onderhoud nodig en houdt u deze gemakkelijk schoon. U kunt gerust uw auto plaatsen op deze gietvloer.

Lees meer over een gietvloer in uw garage

Epoxy vloer woonkamer

Het is mogelijk om een epoxy gietvloer te laten storten in de woonkamer. Epoxy vloeren zijn erg duurzaam en bestand tegen zwaar gebruik en bieden een modern en strak uiterlijk wat goed te combineren is met een woonkamer. Epoxy is echter vrij hard en wordt veelal gebruikt voor industriële doeleinden. Voor woonkamers plaatsen we veelal PU gietvloeren aangezien deze meer elastisch zijn. Toch een epoxy vloer in de woonkamer laten gieten? Laat u informeren door onze specialisten.

Hoe maakt u de epoxy vloer schoon?

Een epoxy gietvloer heeft weinig onderhoud nodig en is gemakkelijk schoon te houden. Een vochtige doek of dweil gebruiken is al voldoende. Het gebruik van bijtende schoonmaakmiddelen is niet aan te raden. Dat zorgt namelijk voor beschadigingen aan de vloer en dat wilt u natuurlijk niet.

Is een epoxy gietvloer krasbestendig?

De epoxy gietvloer staat bekend om de duurzaamheid en sterkte, maar is niet volledig krasbestendig. De vloer is bestendig tegen vele soorten slijtage en dragen met gemak zware gewichten. Krassen op uw epoxy vloer voorkomen doet u door de vloer regelmatig schoon te maken om vuil en gruis die krassen veroorzaken te verwijderen.

Offerte aanvragen

Offerte pagina | Offerte formulier

Vind dé sterke kunststofvloer

Een enorm sterke kunststofvloer vindt u bij ons. Wij hebben verschillende soorten kunststofvloer die allemaal andere eigenschappen hebben. Heeft u advies nodig over welke kunststofvloer het beste past bij de ruimte en uw wensen? Neem dan gerust contact met ons op. Ook voor design vloeren voor bij u thuis kunt u bij ons terecht. Zoals de polyurethaan gietvloer.

Neem contact op

© Kunststofvloeren Nederland 2024
Ontwikkeld door Convident