Hygiëne en veiligheid

In de zorg is hygiëne van groot belang. Het mag niet gebeuren dat stofdeeltjes zich gaan hechten aan de vloer. De vloer moet dus als eigenschap hebben dat deze antiallergeen is. Ook is het van belang om een vloer te hebben die makkelijk schoon te maken is. Etensrechten mogen zich dus niet hechten aan de vloer en het is daarnaast prettig dat de vloer naadloos is. Dat zal voorkomen dat er viezigheid in de naden van de vloer komen. Die plekken zijn lastig schoon te maken.

In de zorg wilt u een vloer die zo veilig is voor de mensen die er overheen moeten lopen. Een slijtvaste vloer zorgt ervoor dat mensen niet zullen uitglijden en dat de vloer niet glad wordt. Op de plekken waar het glad wordt brengen we gericht antislip coatings aan. Niet op de gehele vloer, want plekken met antislip coating zijn iets lastiger schoon te maken maar juist op die plekken waar het glad wordt. Met deze antislip coating maken we uw vloer geheel veilig.

Eisen voor in de zorg

Om de juiste te keuze qua vloer te maken is het belangrijk om de eisen van de vloer bij langs te gaan. Op basis daarvan kan je bepalen waar de vloer aan moet voldoen en wat dus het beste past in jouw situatie. De vloeren moeten aan de volgende eisen voldoen:

 • Naadloos
 • Eenvoudig te reinigen
 • Anti-allergeen
 • Vloeistofdicht
 • Antislip mogelijk

Op basis van bovenstaande eisen raden wij de volgende vloeren aan.

Neem contact op

Bekijk onze vloeren

PMMA vloeren

PMMA is de afkorting van polymethylmethacrylaat. Deze stortvloer is een kunstharsvloer en is te vergelijken met epoxy vloeren en polyurethaan vloeren. Het zijn kunstharstvloeren met een strak en industrieel uiterlijk. De PMMA vloer heeft een hele bijzondere eigenschap: na het aanbrengen heeft de vloer een droogtijd van slechts twee uur. Dat is ontzettend kort. Het voordeel hiervan is dat productieprocessen zo kort mogelijk stil komen te liggen. U kunt snel de werkzaamheden weer oppakken. Een ander voordeel is dat we de vloer kunnen plaatsen over een bestaande vloer. Er komt geen sloopwerk bij kijken.

Lees meer

Troffelvloeren

Een epoxy troffelvloer is een enorm sterke vloer die bestaat uit fijngemalen grind- of kwartskorrel. Daarover heen gaat een epoxy coating (hars), die de troffelvloer zo sterk, krasbestendig en slijtvast maakt. Ze zijn niet alleen sterk, maar ook erg hygienisch en makkelijk te reinigen en te onderhouden. Deze vloeren hebben een hoogwaardige kwaliteit en gaan ontzettend lang mee. Gemiddeld heeft deze epoxy troffelvloer maar een keer in de 10 jaar een opknapbeurt nodig.

Lees meer

Epoxy coating vloer

De epoxy coating is een naadloze en flinterdunne vloer die we kunnen aanbrengen tot een laagdikte van 1 millimeter. Een epoxy coating vloer is te vergelijken met de watergedragen epoxy coating vloer. Het verschil is dat deze coating sterker en dikker is. Welke epoxy coating vloer het meest geschikt is, is afhankelijk van hoe zwaar de vloer wordt belast.Een epoxy coating vloer is volledig vloeistofdicht en bestand tegen weekmakers zoals autobanden. U kunt met een gerust hart uw auto voor langere tijd op een epoxy coating vloer laten staan. De vloer laat niet los en blijft in originele en strakke staat. Een belangrijk kenmerk van een deze vloer is dat de vloer moeiteloos het gewicht van zware machines of voertuigen kan dragen.

Lees meer

Epoxy gietvloer

De epoxy gietvloer is familie van de epoxy coating vloer en de watergedragen epoxy coating vloer. De epoxy coating vloer is dikker en sterker dan de watergedragen variant. Deze epoxy gietvloer is nog dikker. Het is een volle 2 a 3 millimeter vloer. Daarom nog sterker dan de andere epoxy vloeren. De epoxy gietvloer bestaat uit twee lagen en is na het uitharden twee keer sterker dan beton. Welke epoxy vloer het meest geschikt is, is afhankelijk van hoe zwaar de vloer wordt belast.

Lees meer

Polyurethaan gietvloer

Een polyurethaan gietvloer, ook wel een PU vloer genoemd, is een naadloze kunststofvloer die licht elastisch is. Dat verkleint de kans op scheuren en krassen. Dat is ook direct het verschil met een epoxy gietvloer, die als kenmerk heeft erg stug te zijn. De polyurethaan gietvloer zie je daarom veel terug in nieuwbouwprojecten, omdat die gebouwen nog veel te maken hebben met nawerkingen. Een PU vloer veert gewoon mee, zonder te scheuren. De polyurethaan gietvloer is een hoge kwaliteit vloer en is goed bestand tegen intensief gebruik. De vloer is vloeistofdicht en geluid dempend. Door de akoestische onderlaag gaat de vloer galmen tegen en dempt het geluid van voetstappen. Een groot voordeel is dat de PU vloer gemakkelijk over een bestaande ondergrond kan worden aangebracht. Door het gesloten oppervlak is de vloer eenvoudig te reinigen en te onderhouden.

Lees meer

Prijs van een vloer

Wilt u een inschatting ontvangen van wat een vloer voor uw zorginstelling ongeveer zal kosten kosten? Vraag in dat geval een vrijblijvende offerte bij ons aan, om tot een voorstel te kunnen komen dienen we namelijk achtergrondinformatie te ontvangen. De prijs van een vloer komt tot stand uit vele verschillende factoren. Denk hierbij aan:

 • Aantal m2
 • Gewenste vloer
 • Materiaalkeuze
 • Toepassing van de vloer
 • Laagdikte
 • Wel of geen vloerverwarming
 • Toepassing
 • Voorbereidingswerkzaamheden (afhankelijk van type vloer)
 • Ondergrond

Besparen op uw nieuwe vloer? Voor de meeste gevallen zal de prijs per m2 dalen naarmate u een groter oppervlakte wilt laten voorzien van een nieuwe vloer.

Wist u dat veel van onze vloeren verkrijgbaar zijn uit praktisch al de mogelijke kleuren?

Offerteformulier

Offerte pagina | Offerte formulier

Velden aangegeven met een * zijn verplicht.

© Kunststofvloeren Nederland 2024
Ontwikkeld door Convident