Industriële vloer voor uw bedrijf

Elk bedrijf of fabriek stelt andere eisen aan de vloer. Onze industriële vloeren voldoen aan deze eisen. Op basis van onze ervaring met projecten in de industrie geven we graag advies over het type vloer die voor u geschikt is. Zo zijn onze industriële vloeren bestand tegen hitte, zuren en chemicaliën, daarnaast zijn ze vloeistofdicht en bestand tegen extreme belasting. Dit maakt het geschikt voor grote machines of thermische apparatuur.

Onze vloeren voor de industrie

Epoxy gietvloer

De epoxy gietvloer is familie van de epoxy coating vloer en de watergedragen epoxy coating vloer. De epoxy coating vloer is dikker en sterker dan de watergedragen variant. Deze epoxy gietvloer is nog dikker. Het is een volle 2 a 3 millimeter vloer. Daarom nog sterker dan de andere epoxy vloeren. De epoxy gietvloer bestaat uit twee lagen en is na het uitharden twee keer sterker dan beton. Welke epoxy vloer het meest geschikt is, is afhankelijk van hoe zwaar de vloer wordt belast.

Lees meer

Watergedragen epoxy coating

De watergedragen epoxy coating is een naadloze en flinterdunne vloer van maximaal 1 millimeter. Het watergedragen systeem zorgt ervoor dat damp door de vloer naar buiten kan en de ruimte niet vochtig blijft. Maar de vloer is wel volledig vloeistofdicht en bestand tegen weekmakers, zoals autobanden. U kunt met een gerust hart uw auto voor langere tijd op een watergedragen epoxy coating vloer laten staan. De vloer laat niet los en blijft in originele en strakke staat. Een belangrijk kenmerk van een deze vloer is dat de vloer moeiteloos het gewicht van zware machines of voertuigen kan dragen.

Lees meer

Epoxy coating vloer

De epoxy coating is een naadloze en flinterdunne vloer die we kunnen aanbrengen tot een laagdikte van 1 millimeter. Een epoxy coating vloer is te vergelijken met de watergedragen epoxy coating vloer. Het verschil is dat deze coating sterker en dikker is. Welke epoxy coating vloer het meest geschikt is, is afhankelijk van hoe zwaar de vloer wordt belast.Een epoxy coating vloer is volledig vloeistofdicht en bestand tegen weekmakers zoals autobanden. U kunt met een gerust hart uw auto voor langere tijd op een epoxy coating vloer laten staan. De vloer laat niet los en blijft in originele en strakke staat. Een belangrijk kenmerk van een deze vloer is dat de vloer moeiteloos het gewicht van zware machines of voertuigen kan dragen.

Lees meer

Troffelvloeren

Een epoxy troffelvloer is een enorm sterke vloer die bestaat uit fijngemalen grind- of kwartskorrel. Daarover heen gaat een epoxy coating (hars), die de troffelvloer zo sterk, krasbestendig en slijtvast maakt. Ze zijn niet alleen sterk, maar ook erg hygienisch en makkelijk te reinigen en te onderhouden. Deze vloeren hebben een hoogwaardige kwaliteit en gaan ontzettend lang mee. Gemiddeld heeft deze epoxy troffelvloer maar een keer in de 10 jaar een opknapbeurt nodig.

Lees meer

PMMA vloeren

PMMA is de afkorting van polymethylmethacrylaat. Deze stortvloer is een kunstharsvloer en is te vergelijken met epoxy vloeren en polyurethaan vloeren. Het zijn kunstharstvloeren met een strak en industrieel uiterlijk. De PMMA vloer heeft een hele bijzondere eigenschap: na het aanbrengen heeft de vloer een droogtijd van slechts twee uur. Dat is ontzettend kort. Het voordeel hiervan is dat productieprocessen zo kort mogelijk stil komen te liggen. U kunt snel de werkzaamheden weer oppakken. Een ander voordeel is dat we de vloer kunnen plaatsen over een bestaande vloer. Er komt geen sloopwerk bij kijken.

Lees meer

CIP (Cleaning In Place)

In CIP ruimtes dient de vloer chemicaliën en kokend water te weerstaan. De CIP-ruimte is namelijk ontworpen om restproducten en biofilms gemakkelijk van verwerkingslijnen en apparatuur te verwijderen. Hierbij wordt het apparatuur dus schoongemaakt zonder gedemonteerd te worden. In deze CIP-ruimtes mag er geen schade aan de vloer ontstaan wanneer er bijvoorbeeld glasresten of andere residuen op de vloer terechtkomen. De vloer moet dus beschikken over eigenschappen die zorgen voor veiligheid en hygiëne. Heeft u een nieuwe vloer nodig voor uw CIP-ruimte, neem dan zeker contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Bakkerijvloer

Vrijwel elke bakkerij maakt gebruik van een kunststof vloer. Onze kunststof industriële vloer wordt naadloos opgeleverd, waardoor er geen etensresten in de voegen kunnen zitten. Naast dat deze bakkerijvloeren zeer hygiënisch moeten zijn, moeten er ook zware machines op kunnen draaien. Bakkerijen beschikken namelijk over zware machines die droge ingrediënten zoals bloem en suiker mengen en kneden met oliën, vetten en emulsies. Het is erg belangrijk dat de vloer stoot- en slijtvast is en beschikt over een chemische weerstand. Ook is een bakkerij vloer veel blootgesteld aan verhoogde temperaturen. De industriële vloeren van Kunststofvloeren-Nederland voldoen aan deze eisen.

Farmaceutische industrie

Farmaceutische producten (geneesmiddelen) verwerkt men in principe in chemische standaardprocessen. Voornamelijk in gesloten systemen. Na afloop van de chemische reactie giet men de overgebleven vloeistof, die soms nog erg heet is, direct op de vloer.

Vloeren in de farmaceutische industrie moeten ook een chemische en temperatuursweerstand hebben tegen zowel afgegoten vloeistof als gemorste vloeistof. In de verpakkingsruimtes zijn vervolgens vloeren nodig die bestand zijn tegen chemische reinigingsmiddelen. In de magazijn- in distributieruimtes zijn tenslotte vloeren nodig die bestand zijn tegen zware logistieke belasting door transportmiddelen.

Elektronica – antistatische en geleidende vloer

Een operatiekamer, computerruimte of productiehal is het aangeraden een antistatische vloer te plaatsen. Met een antistatische vloer voorkom je onverwachtse statische ontlading op personen of apparaten. In industriële ruimtes worden soms veel elektrische apparaten gebruikt waardoor de kans op een statische ontlading groot is. Laat niks aan het toeval over en neem dan een antistatische industriële vloer.
Elektronica zoals radio- en telecommunicatieapparatuur is zeer gevoelig voor statische elektriciteit. Dit probleem kan opgelost worden door een antistatische of geleidende vloer te laten plaatsen.

Organisaties die werken op het medische en/of precisievlak beschikken over apparatuur die zeer gevoelig kunnen zijn voor stof. Statische elektriciteit kan het verwijderen van stof lastig maken. Een goede reden om te kiezen voor een antistatische en geleidende vloer.

Ook speciaal elektronische machines of apparatuur zoals computer aangestuurde heftrucks dienen beschermd te worden met een antistatische of geleidende vloer.

Indien juist geaard, hoeft standaard elektronische apparatuur niet beschermd te worden door een geleidende vloer. Het is dus belangrijk om van tevoren goed te weten welke werkzaamheden er plaatsvinden in de ruimte waar de vloer komt.

Neem contact op voor advies

Wij vertellen u graag over gerealiseerde projecten die vergelijkbaar zijn met uw situatie. Bel ons, stuur een e-mail of vul ons contactformulier in

Neem contact op

Offerteformulier

Offerte pagina | Offerte formulier

Velden aangegeven met een * zijn verplicht.

© Kunststofvloeren Nederland 2024
Ontwikkeld door Convident