Kunststofvloeren Nederland levert vloeren die bestand zijn tegen vocht, chemicaliën, zwaar materieel. We bieden oplossingen voor bedrijfsprocessen die veel van vloeren vragen.

Voeding, chemie en metaal

Elk bedrijf en elke fabriek stelt andere eisen aan de vloer. Onze vloeren met epoxy voldoen aan deze eisen. Op basis van onze ervaring met projecten in de industrie geven we graag advies over het type vloer.

Productieprocessen met gisting, rijping, zoals in een brouwerij, vragen om een vloer die bestand is tegen bijna kokend water en sterke chemicaliën.

CIP (Cleaning In Place)

In CIP ruimtes dient de vloer chemicaliën en bijna kokend water te weerstaan. En in fles- en spoelruimtes mag er geen schade aan de vloer ontstaan wanneer er glasresten op de vloer terechtkomen. De vloer moet dus beschikken over eigenschappen die zorgen voor veiligheid en hygiëne.

Bakkerijen

In bakkerijen beschikt men over zware machines die droge ingrediënten zoals bloem en suiker mengen en kneden met oliën, vetten, surfactants en emulsies. De vloeren dienen op deze plekken stoot- en slijtvast te zijn en te beschikken over een chemische weerstand.

Naast de productie zelf, belast men in bakkerijen vloeren ook met transport en het blootstellen aan verhoogde temperaturen.

Farmaceutische industrie

Farmaceutische producten (geneesmiddelen) verwerkt men in principe in chemische standaardprocessen. Voornamelijk in gesloten systemen. Na afloop van de chemische reactie giet men de overgebleven vloeistof, die soms nog erg heet is, direct op de vloer.

Vloeren in de farmaceutische industrie moeten ook een chemische en temperatuursweerstand hebben tegen zowel afgegoten vloeistof als gemorste vloeistof. In de verpakkingsruimtes zijn vervolgens vloeren nodig die bestand zijn tegen chemische reinigingsmiddelen. In de magazijn- in distributieruimtes zijn tenslotte vloeren nodig die bestand zijn tegen zware logistieke belasting door transportmiddelen.

Elektronica – antistatische en geleidende vloersystemen

Elektronica zoals radio- en telecommunicatieapparatuur is zeer gevoelig voor statische elektriciteit. Dit probleem kan opgelost worden door een antistatische of geleidende vloer te laten plaatsen.

Gevoelig voor stof

Organisaties die werken op het medische en/of precisievlak beschikken over apparatuur die zeer gevoelig kunen zijn voor stof. Statische elektriciteit kan het verwijderen van stof lastig maken. Een goede reden om te kiezen voor een antistatische en geleidende vloer.

Ook speciaal elektronische machines of apparatuur zoals computeraangestuurde heftrucks dienen beschermd te worden met een antistatische of geleidende vloer.

Indien juist geaard, hoeft standaard elektronische apparatuur niet beschermd te worden door een geleidende vloer. Het is dus belangrijk om van tevoren goed te weten welke werkzaamheden er plaatsvinden in de ruimte waar de vloer komt.

Vloeren voor de industrie

Vloeren met epoxy zijn uitermate geschikt voor toepassingen in de industrie. We bieden vloeren met expoxy in verschillende varianten:

Neem contact op voor advies

Wij vertellen u graag over gerealiseerde projecten die vergelijkbaar zijn met uw situatie. Bel ons, stuur een e-mail of vul ons contactformulier in

Neem contact op

© Kunststofvloeren Nederland 2022
Ontwikkeld door Convident