Wat is een gietvloer

Een gietvloer is een strakke, egale en naadlozen vloer die helemaal past in het hedendaagse interieur. De vloer gieten we op de bestaande ondervloer en werken we vervolgens af met een speciale lak of coating. De afgelopen jaren hebben gietvloeren veel aan populariteit gewonnen en geeft een uniek karakter aan het interieur. Wij hebben gietvloeren in alle verschillende RAL-kleuren waardoor die perfect past bij uw interieur. Onze specialisten leggen al ruim 25 jaar vele vloeren door heel Nederland. Bij ons bent u dus verzekerd van een uitstekende kwaliteit vloeren voor de beste prijs.

Onze gietvloeren zijn verkrijgbaar in twee verschillende materiaalsoorten: epoxy en polyurethaan (PU). PU gietvloeren zijn uitermate geschikt voor woningen en kantoren.

Onze gietvloeren hebben de volgende eigenschappen:

  • Naadloos
  • Eenvoudig te reinigen
  • Anti-allergeen
  • Licht stoot- en slijtvast
  • Vloeistofdicht
  • Antislip mogelijk

Wat zijn de kosten van een gietvloer

De kosten van een gietvloer zijn afhankelijk van meerdere factoren. Waaronder de volgende:

  • Grootte van de ruimte
  • Dikte van de gietvloer
  • De benodigde voorbereiding
  • Het type gietvloer

Op basis van bovenstaande factoren kunnen we de prijs van de gietvloer bepalen en krijgt u van ons een bijpassende offerte. U kunt eenvoudig een offerte bij ons aanvragen.

Onze gietvloeren

Epoxy gietvloer

De epoxy gietvloer is familie van de epoxy coating vloer en de watergedragen epoxy coating vloer. De epoxy coating vloer is dikker en sterker dan de watergedragen variant. Deze epoxy gietvloer is nog dikker. Het is een volle 2 a 3 millimeter vloer. Daarom nog sterker dan de andere epoxy vloeren. De epoxy gietvloer bestaat uit twee lagen en is na het uitharden twee keer sterker dan beton. Welke epoxy vloer het meest geschikt is, is afhankelijk van hoe zwaar de vloer wordt belast.

Lees meer

Polyurethaan gietvloer

Een polyurethaan gietvloer, ook wel een PU vloer genoemd, is een naadloze kunststofvloer die licht elastisch is. Dat verkleint de kans op scheuren en krassen. Dat is ook direct het verschil met een epoxy gietvloer, die als kenmerk heeft erg stug te zijn. De polyurethaan gietvloer zie je daarom veel terug in nieuwbouwprojecten, omdat die gebouwen nog veel te maken hebben met nawerkingen. Een PU vloer veert gewoon mee, zonder te scheuren. De polyurethaan gietvloer is een hoge kwaliteit vloer en is goed bestand tegen intensief gebruik. De vloer is vloeistofdicht en geluid dempend. Door de akoestische onderlaag gaat de vloer galmen tegen en dempt het geluid van voetstappen. Een groot voordeel is dat de PU vloer gemakkelijk over een bestaande ondergrond kan worden aangebracht. Door het gesloten oppervlak is de vloer eenvoudig te reinigen en te onderhouden.

Lees meer

Siergrindvloeren

Een siergrindvloer is een naadloze vloer die bestaat uit kleine natuurlijke grindkorrels die we samenvoegen met kunsthars. Het grind is voornamelijk decoratief en zorgt daardoor voor een warme aanblik.

Lees meer

Troffelvloeren

Een epoxy troffelvloer is een enorm sterke vloer die bestaat uit fijngemalen grind- of kwartskorrel. Daarover heen gaat een epoxy coating (hars), die de troffelvloer zo sterk, krasbestendig en slijtvast maakt. Ze zijn niet alleen sterk, maar ook erg hygienisch en makkelijk te reinigen en te onderhouden. Deze vloeren hebben een hoogwaardige kwaliteit en gaan ontzettend lang mee. Gemiddeld heeft deze epoxy troffelvloer maar een keer in de 10 jaar een opknapbeurt nodig.

Lees meer

PMMA vloeren

PMMA is de afkorting van polymethylmethacrylaat. Deze stortvloer is een kunstharsvloer en is te vergelijken met epoxy vloeren en polyurethaan vloeren. Het zijn kunstharstvloeren met een strak en industrieel uiterlijk. De PMMA vloer heeft een hele bijzondere eigenschap: na het aanbrengen heeft de vloer een droogtijd van slechts twee uur. Dat is ontzettend kort. Het voordeel hiervan is dat productieprocessen zo kort mogelijk stil komen te liggen. U kunt snel de werkzaamheden weer oppakken. Een ander voordeel is dat we de vloer kunnen plaatsen over een bestaande vloer. Er komt geen sloopwerk bij kijken.

Lees meer

Waarom een gietvloer?

Een gietvloer heeft qua eigenschappen verschillende voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld laminaat of vinyl.

Een kindvriendelijke vloer

In een huishouden met één of meerdere kinderen komt er sneller vuil en viezigheid in huis en wordt de vloer dus ook sneller vies. Het voordeel van een gietvloer is dat deze geheel naadloos is en daardoor ook makkelijker is om deze schoon te maken ten opzichte van een laminaatvloer. Vuil kan namelijk niet in de naden blijven hangen. Daarnaast wordt er met kinderen in huis nog wel eens iets gemorst. Gietvloeren zijn waterbestendig en zullen dus bij vocht niet vervormen. Ideaal dus voor een huishouden met kinderen.

Een gietvloer is hygiënischer

Wanneer u last heeft van een huisstofmijt allergie of hooikoorts dan is een gietvloer een goede keuze. Door de eigenschappen van een gietvloer kunnen pollen en stoffen zich niet hechten aan de vloer, deze worden door de vloer afgestoten. Daardoor zal u minder last hebben van klachten. Daarnaast is een gietvloer makkelijker schoon te maken en is deze ook eenvoudiger stofvrij te houden. 

Door bovenstaande eigenschappen zijn gietvloeren een populaire keuze voor ruimtes waar een goede hygiëne van groot belang is. Denk hierbij aan horeca, tandartsen en huisartsen. 

In welke ruimtes een gietvloer

Een gietvloer is geschikt voor elke ruimte in uw huis. Hieronder gaan we een aantal ruimtes uitlichten waar de voordelen van een gietvloer goed tot haar recht komen.

Gietvloer voor in de badkamer

Een gietvloer is uitermate geschikt voor in de badkamer. Een gietvloer is bijvoorbeeld waterafstotend en dat is natuurlijk een belangrijke vereiste voor gebruik in de badkamer. Daarnaast heeft een gietvloer weinig onderhoud nodig en doordat die ook nog eens naadloos is, heeft het als voordeel dat die makkelijk schoon te maken is. Allemaal voordelen die een gietvloer perfect tot haar recht laten komen in uw badkamer.

Ideaal voor de woonkamer

In een woonkamer mag geleefd worden en het is de ruimte die in uw woning het meest gebruikt zal worden. Deze ruimte wilt u dus graag netjes en schoon houden. Daarvoor is een gietvloer de ideale keuze. Een gietvloer is geheel naadloos en is daardoor heel makkelijk schoon te maken en te houden. Daarnaast heeft een gietvloer de eigenschap dat die waterafstotend is, ideaal voor een gezin met kleine kinderen. Tegenwoordig komt vloerverwarming ook in steeds meer woningen terug. Een polyurethaan gietvloer is hierin een goede keuze om over de vloerverwarming heen te leggen. Polyurethaan is een materiaal dat uitstekend warmte kan geleiden en daardoor kunt u extra genieten van warme voeten.

Zorgeloos kokkerellen

Wanneer u lekker aan het koken bent, wilt u zich toch geen zorgen maken over dat u niks op de grond mag morsen? Met een gietvloer hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. Deze vloeren zijn eenvoudig te reinigen en daarmee perfect voor in de keuken. Gietvloeren zijn namelijk naadloos en er kan dus geen eten komen in de naden van de vloer. Een narigheid die wel van toepassing is bij bijvoorbeeld een laminaatvloer. Een keuken vormt steeds meer een eenheid met de woonkamer. Het is daarom wel mooier om de vloer in de keuken door te laten lopen in de rest van de woonkamer. Hiermee creëert u een eenheid en komt de vloer nog beter tot haar recht.

Offerte aanvragen

Offerte pagina | Offerte formulier

Velden aangegeven met een * zijn verplicht.

© Kunststofvloeren Nederland 2024
Ontwikkeld door Convident