Kenmerken gietvloer

Vroeger werden gietvloeren uitsluitend gebruikt in de industriële sector. Tegenwoordig komen ze steeds vaker voor in huizen. Ook in woonkamers komen gietvloeren goed tot hun recht. De vloeren die wij leggen zijn naadloos, eenvoudig te reinigen en een ander groot voordeel is dat die anti-allergeen is.

Onze gietvloeren hebben de volgende eigenschappen:

  • Naadloos
  • Eenvoudig te reinigen
  • Anti-allergeen
  • Licht stoot- en slijtvast
  • Vloeistofdicht
  • Antislip mogelijk

Prijzen van een gietvloer als woningvloer

De kosten voor een nieuwe gietvloer van Kunststofvloeren-Nederland zijn afhankelijk van een aantal zaken:

  • Ondergrond
  • Type vloer
  • Aantal vierkante meters

Op basis van bovenstaande punten kunnen we de prijs bepalen per vierkante meter. Hierbij kunt u rekening houden met een prijs van € 100,00 per m2 incl. BTW

Hoeveel de gietvloer in uw situatie gaat kosten vraagt u gemakkelijk hier op.

Beschikbare kleuren

De gietvloeren zijn verkrijgbaar in alle RAL en NCS kleuren. Daarnaast zijn de vloeren ook verkrijgbaar in een beton-/marmer look, zodat er altijd een optie is die past binnen de stijl van uw woonkamer.

Voordelen van een gietvloer

Het gebruik van een gietvloer voor in de woonkamer brengt veel verschillende voordelen met zich mee.

Een gietvloer is hygiënischer

Een gietvloer is geheel naadloos. Dat brengt verschillende voordelen met zich mee waaronder het voordeel dat die daardoor eenvoudiger schoon te houden is. Stof kan zich niet ophopen in de naden of voegen, wat bij andere vloeren veelal wel het geval is. Daarnaast kunnen pollen en stoffen zich niet hechten aan de vloer. Zeer wenselijk wanneer u last heeft van een huisstofmijt allergie of hooikoorts.

Vloerverwarming

Een gietvloer is te combineren met vloerverwarming. In een woonkamer geeft dat een stukje extra comfort en luxe. Het gebruik van vloerverwarming is ook een hele duurzame oplossing waarmee u zo’n 20% kan besparen op uw gasrekening.

Geschikt voor meerdere stijlen

Een gietvloer heeft een strak en modern design waardoor de ruimte groter lijkt. Dat maakt de gietvloer geschikt voor een variëteit aan stijlen. Daarnaast is een gietvloer in meerdere kleuren te verkrijgen waardoor die geschikt is voor elke stijl.

Welke gietvloeren geschikt voor de woonkamer

Polyurethaan gietvloer

Een polyurethaan gietvloer, ook wel een PU vloer genoemd, is een naadloze kunststofvloer die licht elastisch is. Dat verkleint de kans op scheuren en krassen. Dat is ook direct het verschil met een epoxy gietvloer, die als kenmerk heeft erg stug te zijn. De polyurethaan gietvloer zie je daarom veel terug in nieuwbouwprojecten, omdat die gebouwen nog veel te maken hebben met nawerkingen. Een PU vloer veert gewoon mee, zonder te scheuren. De polyurethaan gietvloer is een hoge kwaliteit vloer en is goed bestand tegen intensief gebruik. De vloer is vloeistofdicht en geluid dempend. Door de akoestische onderlaag gaat de vloer galmen tegen en dempt het geluid van voetstappen. Een groot voordeel is dat de PU vloer gemakkelijk over een bestaande ondergrond kan worden aangebracht. Door het gesloten oppervlak is de vloer eenvoudig te reinigen en te onderhouden.

Lees meer

Siergrindvloeren

Een siergrindvloer is een naadloze vloer die bestaat uit kleine natuurlijke grindkorrels die we samenvoegen met kunsthars. Het grind is voornamelijk decoratief en zorgt daardoor voor een warme aanblik.

Lees meer

Troffelvloeren

Een epoxy troffelvloer is een enorm sterke vloer die bestaat uit fijngemalen grind- of kwartskorrel. Daarover heen gaat een epoxy coating (hars), die de troffelvloer zo sterk, krasbestendig en slijtvast maakt. Ze zijn niet alleen sterk, maar ook erg hygienisch en makkelijk te reinigen en te onderhouden. Deze vloeren hebben een hoogwaardige kwaliteit en gaan ontzettend lang mee. Gemiddeld heeft deze epoxy troffelvloer maar een keer in de 10 jaar een opknapbeurt nodig.

Lees meer

PMMA vloeren

PMMA is de afkorting van polymethylmethacrylaat. Deze stortvloer is een kunstharsvloer en is te vergelijken met epoxy vloeren en polyurethaan vloeren. Het zijn kunstharstvloeren met een strak en industrieel uiterlijk. De PMMA vloer heeft een hele bijzondere eigenschap: na het aanbrengen heeft de vloer een droogtijd van slechts twee uur. Dat is ontzettend kort. Het voordeel hiervan is dat productieprocessen zo kort mogelijk stil komen te liggen. U kunt snel de werkzaamheden weer oppakken. Een ander voordeel is dat we de vloer kunnen plaatsen over een bestaande vloer. Er komt geen sloopwerk bij kijken.

Lees meer

Geplaatste gietvloeren in woningen door Kunststofvloeren-Nederland

Particuliere vloer

PU gietvloer bij een particulier

Badkamer met PU gietvloer

Een comfortabele woning door uw gietvloer

Wanneer we thuis zijn spenderen we veel tijd in onze woonkamer. De woonkamer is een plek van rust waar we op de bank hangen of met onze kinderen spelen. Het fijne en comfortabele van een gietvloer is, dat deze is gemaakt van licht elastisch materiaal. De vloer is niet hard, zoals het uiterlijk van een gietvloer doet lijken. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om vloerverwarming aan te leggen bij uw gietvloer in de woonkamer, daar zijn deze namelijk heel erg voor geschikt. Zo creëert u een comfortabele vloer en leefomgeving in uw woning.

Een gietvloer is hygiënisch

Omdat we zoveel tijd doorbrengen in de woonkamer, willen we deze ruimte goed schoonhouden. De keerzijde van het vele gebruik is dat de woonkamer snel vies wordt en er veel vuil op terecht komt. Een gietvloer is daarom de perfecte, hygiënische keuze als het gaat om een woningvloer. De gietvloer is geheel naadloos waardoor stof zich niet ophopen in naden of voegen en vuil gemakkelijk kan worden opgezogen. Daarnaast is een gietvloer vloeistofdicht en zijn gemaakte vlekken (door het omstoten van bijvoorbeeld drinken) eenvoudig weg te dweilen met lauwwarm water.

Offerte aanvragen

Offerte pagina | Offerte formulier

Velden aangegeven met een * zijn verplicht.

Veelgestelde vragen

Wat kost een gietvloer woonkamer?

De kosten voor een nieuwe gietvloer zijn afhankelijk van een aantal zaken zoals de ondergrond, het type vloer en het aantal m². Hierbij kunt u rekening houden met een totaalprijs van ongeveer € 100 per m² (inclusief BTW). Een exacte prijsopgaaf voor uw situatie vraagt u hier aan.

Welke gietvloeren zijn mogelijk voor een woonkamer?

Er zijn verschillende gietvloeren mogelijk voor een woonkamer. Wij raden voor een woning een polyurethaan gietvloer aan. Deze vloer heeft een strakke uitstraling, voelt enorm warm aan en is licht elastisch. Naast dat deze vloer heerlijk loopt, verkleint de flexibiliteit de kans op scheuren en krassen.

Is een gietvloer duurder dan PVC?

In de aanschaf is een gietvloer duurder dan PVC. Echter hebben gietvloeren een veel langere levensduur ten opzichte van PVC vloeren. Laat u altijd voldoende informeren om de juiste beslissing voor uw situatie te maken.

Hoe moet een gietvloer onderhouden worden?

Een gietvloer is onderhoudsarm. Dit doet u het beste door tijdig te stofzuigen en te dweilen met een duurzaam reinigingsmiddel.

© Kunststofvloeren Nederland 2024
Ontwikkeld door Convident