Kenmerken gietvloer

Vroeger werden gietvloeren uitsluitend gebruikt in de industriële sector. Tegenwoordig komen ze steeds vaker voor in huizen. Ook in keukens komen gietvloeren goed tot hun recht. De vloeren die wij leggen zijn naadloos en eenvoudig te reinigen. Een ander groot voordeel is dat die anti-allergeen is.

Onze gietvloeren hebben de volgende eigenschappen:

  • Naadloos
  • Eenvoudig te reinigen
  • Anti-allergeen
  • Licht stoot- en slijtvast
  • Vloeistofdicht
  • Antislip mogelijk

Voordelen van een gietvloer

Het gebruik van een gietvloer voor in de keuken brengt veel verschillende voordelen met zich mee.

Naadloos en makkelijk schoonmaken

Een keuken is een plek waar geleefd en veel tijd gespendeerd wordt. Dan is het wel zo prettig om een vloer te hebben die gemakkelijk schoon te maken is. Een gietvloer is geheel naadloos en daarmee ideaal voor in de keuken. Eten en andere viezigheid blijven niet in de naden zitten. Simpelweg een doekje eroverheen en de vloer is alweer schoon. Dat maakt een gietvloer ook een mooie optie voor een huishouden met kleine kinderen.

Vloeistofdicht

In een keuken wordt er wel eens geknoeid met drinken of kan er andere vloeistof op de vloer terecht komen. Het is dan wel zo praktisch om een vloer in de keuken te hebben die daar tegen kan. De gietvloeren van Kunststofvloeren Nederland zijn hier tegen bestand en zijn volledig vloeistofdicht, dat wil zeggen dat vloeistof niet in de vloer kan trekken, waardoor die langer meegaat. Voor een keuken is dat wel wenselijk.

Combineren met vloerverwarming

Als u in de keuken geen last wilt hebben van koude voeten, dan is de keuze voor een gietvloer snel gemaakt. Een gietvloer is ideaal om te combineren met een vloerverwarming. Een keuken met vloerverwarming zorgt voor dat extra comfort en luxe die in de keuken van pas kan komen. Daarnaast heeft het als bijkomend voordeel dat daarmee de gehele ruimte wordt verwarmd.. Dat scheelt in de stookkosten en daarmee ook in de portemonnee.

Keuken betrekken bij het woongedeelte

In steeds meer huizen wordt de keuken onderdeel van de leefruimte. We brengen er meer tijd door en betrekken het veelal bij de woonkamer. Met het aanbrengen van een gietvloer kunt u ervoor kiezen om dat voor de gehele verdieping te doen. Daarmee creëert u een eenheid en voelt de keuken meer als onderdeel van de rest van de ruimte. Het voordeel van een naadloze vloer komt hierbij ook sterk tot uitdrukking waardoor het nog meer geaccentueerd wordt als één geheel.

Welke gietvloeren geschikt voor de woonkamer

Polyurethaan gietvloer

Een polyurethaan gietvloer, ook wel een PU vloer genoemd, is een naadloze kunststofvloer die licht elastisch is. Dat verkleint de kans op scheuren en krassen. Dat is ook direct het verschil met een epoxy gietvloer, die als kenmerk heeft erg stug te zijn. De polyurethaan gietvloer zie je daarom veel terug in nieuwbouwprojecten, omdat die gebouwen nog veel te maken hebben met nawerkingen. Een PU vloer veert gewoon mee, zonder te scheuren. De polyurethaan gietvloer is een hoge kwaliteit vloer en is goed bestand tegen intensief gebruik. De vloer is vloeistofdicht en geluid dempend. Door de akoestische onderlaag gaat de vloer galmen tegen en dempt het geluid van voetstappen. Een groot voordeel is dat de PU vloer gemakkelijk over een bestaande ondergrond kan worden aangebracht. Door het gesloten oppervlak is de vloer eenvoudig te reinigen en te onderhouden.

Lees meer

Siergrindvloeren

Een siergrindvloer is een naadloze vloer die bestaat uit kleine natuurlijke grindkorrels die we samenvoegen met kunsthars. Het grind is voornamelijk decoratief en zorgt daardoor voor een warme aanblik.

Lees meer

Troffelvloeren

Een epoxy troffelvloer is een enorm sterke vloer die bestaat uit fijngemalen grind- of kwartskorrel. Daarover heen gaat een epoxy coating (hars), die de troffelvloer zo sterk, krasbestendig en slijtvast maakt. Ze zijn niet alleen sterk, maar ook erg hygienisch en makkelijk te reinigen en te onderhouden. Deze vloeren hebben een hoogwaardige kwaliteit en gaan ontzettend lang mee. Gemiddeld heeft deze epoxy troffelvloer maar een keer in de 10 jaar een opknapbeurt nodig.

Lees meer

PMMA vloeren

PMMA is de afkorting van polymethylmethacrylaat. Deze stortvloer is een kunstharsvloer en is te vergelijken met epoxy vloeren en polyurethaan vloeren. Het zijn kunstharstvloeren met een strak en industrieel uiterlijk. De PMMA vloer heeft een hele bijzondere eigenschap: na het aanbrengen heeft de vloer een droogtijd van slechts twee uur. Dat is ontzettend kort. Het voordeel hiervan is dat productieprocessen zo kort mogelijk stil komen te liggen. U kunt snel de werkzaamheden weer oppakken. Een ander voordeel is dat we de vloer kunnen plaatsen over een bestaande vloer. Er komt geen sloopwerk bij kijken.

Lees meer

Offerte aanvragen

Offerte pagina | Offerte formulier

Velden aangegeven met een * zijn verplicht.

© Kunststofvloeren Nederland 2023
Ontwikkeld door Convident