Kenmerken gietvloer

Gietvloeren zijn erg fijne en praktische vloeren voor in uw keuken. Vroeger werden gietvloeren uitsluitend gebruikt in de industriële sector. Tegenwoordig komen ze steeds meer tot hun recht in huizen en appartementen. Naast in keukens, komen gietvloeren ook in bijvoorbeeld de badkamer of woonkamer goed tot hun recht. De vloeren die wij leggen zijn onder andere naadloos en eenvoudig te reinigen. Daarnaast is de gietvloer een anti-allergene vloer.

Onze gietvloeren hebben de volgende eigenschappen:

  • Naadloos
  • Eenvoudig te reinigen
  • Anti-allergeen
  • Licht stoot- en slijtvast
  • Vloeistofdicht
  • Antislip mogelijk

Voordelen van een gietvloer

Dat de gietvloer steeds meer wordt gebruikt als keukenvloer is niet zonder reden. Net als de woonkamer, is een keuken een veelgebruikt segment van een woning en wordt deze intensief gebruikt. Met al het morsen en knoeien tijdens het koken wilt u een vloer waarop u dit makkelijk schoonveegt. Door het plaatsen van een gietvloer in de keuken geniet u van de volgende voordelen:

Naadloos en makkelijk schoonmaken

De keuken is een plek waar geleefd en veel tijd gespendeerd wordt. Dan is het wel zo prettig om een vloer te hebben die gemakkelijk schoon te maken is. Een gietvloer is geheel naadloos en daarmee ideaal voor in de keuken. Eten en andere viezigheid blijft niet in naden zitten bij een naadloze gietvloer. Simpelweg een vochtig doekje over de vloer en deze is alweer schoon. Dat maakt een gietvloer ook een mooie optie voor een huishouden met kleine kinderen.

Geen blijvende vlekken

Een kunsthars gietvloer is volledig vloeistofdicht en goed bestand tegen vlekken. In de keuken wordt er wel eens geknoeid met drinken of vetten, het is dan wel zo praktisch om een vlekbestendige vloer te hebben. De gietvloeren van Kunststofvloeren Nederland zorgen ervoor dat uw keukenvloer geen blijvende vlekken behoudt. Een vloeistofdichte gietvloer wil zeggen dat vloeistof/vocht niet in de vloer kan trekken, waardoor die langer meegaat en makkelijker schoon te maken is. Voor een keuken is dat zeker aan te raden.

Warme voeten in de keuken

De egale structuur van de gietvloer maakt deze aangenaam om met blote voeten te belopen. Bovendien kunt u de keukenvloer combineren met vloerverwarming waardoor het nog aangenamer wordt. Een keuken met vloerverwarming zorgt voor extra comfort en luxe die in de keuken van pas kan komen. Daarnaast heeft het als bijkomend voordeel dat daarmee de gehele ruimte wordt verwarmd. Dat scheelt in de stookkosten en daarmee ook in de portemonnee.

Keuken betrekken bij het woongedeelte

In steeds meer huizen wordt de keuken onderdeel van de leefruimte. We brengen er meer tijd door en betrekken het veelal bij de woonkamer. Met het aanbrengen van een gietvloer kunt u ervoor kiezen om dat voor de gehele verdieping te doen. Daarmee creëert u een eenheid en voelt de keuken meer als onderdeel van de rest van de ruimte. Het voordeel van een naadloze vloer komt hierbij ook sterk tot uitdrukking waardoor het nog meer geaccentueerd wordt als één geheel.

Offerte aanvragen

Gietvloer in de keuken voor nieuwbouw en renovatie

Bijna iedere vlakke en stabiele ondervloer is geschikt voor een gietvloer. Daarom is een zelfnivellerende, dunne vloerbedekking in de keuken perfect geschikt voor nieuwbouw en renovatie.

Gietvloer bij nieuwbouw

In een nieuwe keuken is een gietvloer een uitstekende match. Deze vloeren kunnen gemakkelijk en snel aangebracht worden op een nieuwe dekvloer. De voorbereiding van de ondergrond is minimaal en zorgt voor een strak en vlak resultaat. Daarom raden wij bij nieuwbouwprojecten een gietvloer in de keuken aan, ongeacht de opbouwhoogte.

Gietvloer bij renovatie

Bij een renovatie van uw keuken is het aanbrengen van een gietvloer een goede keuze. Als uw huidige vloer nog in goede, stabiele en vlakke staat is kan de gietvloer over uw bestaande keukenvloer worden geplaatst. Diverse ondergronden zoals tegels, beton en zelfs hout zijn geschikt voor een snelle plaatsing van de gietvloer. Laat u informeren door onze vakmensen voor uw mogelijkheden.

Welk type gietvloer kies ik voor mijn keuken?

Het type gietvloer voor uw keuken hangt af van uw wensen en huidige situatie. Welke uitstraling wilt u creëren in uw keuken? Welke kleur sluit het beste aan bij de rest van de woning? Maar ook de huidige ondergrond bepaalt welke vloer wij u aanraden. Kom met ons in contact en laat u informeren naar uw mogelijkheden.

Welke gietvloeren geschikt voor de woonkamer

Polyurethaan gietvloer

Een polyurethaan gietvloer, ook wel een PU vloer genoemd, is een naadloze kunststofvloer die licht elastisch is. Dat verkleint de kans op scheuren en krassen. Dat is ook direct het verschil met een epoxy gietvloer, die als kenmerk heeft erg stug te zijn. De polyurethaan gietvloer zie je daarom veel terug in nieuwbouwprojecten, omdat die gebouwen nog veel te maken hebben met nawerkingen. Een PU vloer veert gewoon mee, zonder te scheuren. De polyurethaan gietvloer is een hoge kwaliteit vloer en is goed bestand tegen intensief gebruik. De vloer is vloeistofdicht en geluid dempend. Door de akoestische onderlaag gaat de vloer galmen tegen en dempt het geluid van voetstappen. Een groot voordeel is dat de PU vloer gemakkelijk over een bestaande ondergrond kan worden aangebracht. Door het gesloten oppervlak is de vloer eenvoudig te reinigen en te onderhouden.

Lees meer

Siergrindvloeren

Een siergrindvloer is een naadloze vloer die bestaat uit kleine natuurlijke grindkorrels die we samenvoegen met kunsthars. Het grind is voornamelijk decoratief en zorgt daardoor voor een warme aanblik.

Lees meer

Troffelvloeren

Een epoxy troffelvloer is een enorm sterke vloer die bestaat uit fijngemalen grind- of kwartskorrel. Daarover heen gaat een epoxy coating (hars), die de troffelvloer zo sterk, krasbestendig en slijtvast maakt. Ze zijn niet alleen sterk, maar ook erg hygienisch en makkelijk te reinigen en te onderhouden. Deze vloeren hebben een hoogwaardige kwaliteit en gaan ontzettend lang mee. Gemiddeld heeft deze epoxy troffelvloer maar een keer in de 10 jaar een opknapbeurt nodig.

Lees meer

PMMA vloeren

PMMA is de afkorting van polymethylmethacrylaat. Deze stortvloer is een kunstharsvloer en is te vergelijken met epoxy vloeren en polyurethaan vloeren. Het zijn kunstharstvloeren met een strak en industrieel uiterlijk. De PMMA vloer heeft een hele bijzondere eigenschap: na het aanbrengen heeft de vloer een droogtijd van slechts twee uur. Dat is ontzettend kort. Het voordeel hiervan is dat productieprocessen zo kort mogelijk stil komen te liggen. U kunt snel de werkzaamheden weer oppakken. Een ander voordeel is dat we de vloer kunnen plaatsen over een bestaande vloer. Er komt geen sloopwerk bij kijken.

Lees meer

Keukenvloer inspiratie

Offerte aanvragen

Offerte pagina | Offerte formulier

Velden aangegeven met een * zijn verplicht.

© Kunststofvloeren Nederland 2024
Ontwikkeld door Convident