Is een gietvloer geschikt voor de slaapkamer?

Kan een gietvloer in de slaapkamer geplaatst worden? Ja, een gietvloer is zeer geschikt voor de slaapkamer. Deze vloeren zijn geluiddempend, wat zorgt voor een rustige omgeving, ideaal voor een ruimte van ontspanning. De warmte-isolerende eigenschappen helpen om de slaapkamer op een aangename temperatuur te houden, terwijl de zachte structuur van sommige gietvloeren zoals polyurethaan extra comfort biedt. Ook zijn gietvloeren bestand tegen vele slijtages en behouden ze jarenlang hun goede looks zonder veel onderhoud.

Onze gietvloeren hebben de volgende eigenschappen:

  • Naadloos
  • Eenvoudig te reinigen
  • Anti-allergeen
  • Licht stoot- en slijtvast
  • Vloeistofdicht
  • Antislip mogelijk

Laat u adviseren voor uw droomslaapkamer!

Een vraag over uw slaapkamer? Wens u meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact op en kom in gesprek met onze specialisten.

Neem contact op

Voordelen van een gietvloer in de slaapkamer

De keuze van een gietvloer voor in de slaapkamer brengt veel verschillende voordelen met zich mee.

Een gietvloer slaapkamer is hygiënischer

De slaapkamer is een plek voor rust en schoonheid en daarom een geschikte ruimte voor een gietvloer. Een gietvloer is geheel naadloos. De naadloze afwerking laat geen ruimte voor bacteriën of schimmels en maakt de vloer zeer allergievriendelijk. Het voordeel hiervan is dat die daardoor eenvoudiger schoon te houden is. Stof kan zich niet ophopen in de naden of voegen, wat bij andere vloeren wel het geval kan zijn. Daarnaast kunnen pollen en stoffen zich niet hechten aan de vloer, zeer wenselijk wanneer u last heeft van een huisstofmijtallergie of hooikoorts.

Vloerverwarming in de slaapkamer

Een gietvloer valt te combineren met vloerverwarming. Vloerwarming biedt de finishing touch door net dat extra stukje comfort en luxe te creëren. Het gebruik van vloerverwarming is ook een hele duurzame oplossing waarmee u zo’n 20% kan besparen op uw energierekening.

Geschikt voor meerdere stijlen

Beschikbaar in een groot scala aan kleuren en afwerkingen, kunnen gietvloeren worden aangepast om perfect aan te sluiten bij elke slaapkamerstijl.

Verschillende gietvloeren voor uw slaapkamer:

In slaapkameres kunnen verschillende type gietvloeren worden gebruikt afhankelijk van de specifieke wensen en behoeften. Niet iedere soort gietvloer is van zichzelf geschikt voor natte ruimtes zoals de badkamer bijvoorbeeld. Daarentegen zijn kunststof gietvloeren zoals PU gietvloeren of Epoxy wel vloeistofdicht.

Gietvloer in de slaapkamer? Vraag een offerte aan

Weten wat een gietvloer in de slaapkamer u gaat kosten? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en kom in contact met de specialisten van Kunststofvloeren-Nederland.

Offerte aanvragen

Deze vloeren zijn geschikt voor uw slaapkamer:

Epoxy vloer slaapkamer

Op zoek naar een stevige, egale en naadloze vloer die bestand is tegen zware belasting? Een epoxy gietvloer is uitstekend geschikt voor in uw slaapkamer. Voordat de epoxy slaapkamervloer kan worden gegoten, zorgen we ervoor dat de ondergrond eerst egaal en stabiel is. Zodra uw epoxy vloer ligt, kan deze moeiteloos zwaar gewicht dragen en is deze waterdicht. Doordat een slaapkamervloer van epoxy volledig egaal is, is deze onderhoudsarm en gemakkelijk schoon te houden.

PU gietvloer slaapkamer (polyurethaan gietvloer)

De PU gietvloer is zachter en flexibeler dan epoxy, wat zorgt voor betere geluiddempende eigenschappen en een comfortabelere ervaring onder de voet. Deze  vloeren zijn ideaal voor slaapkamers vanwege hun warmte-isolerende en comfortabele eigenschappen. Ook zijn ze minder gevoelig voor scheuren en kunnen in een matte of glanzende afwerking worden toegepast. De PU gietvloer is een hoge kwaliteit vloer die goed bestand is tegen intensief gebruik. Door het naadloze oppervlak is de vloer eenvoudig schoon te maken en te onderhouden.

Siergrindvloer slaapkamer

Een naadloze, zacht aanvoelende slaapkamer vloer? De siergrindvloer bestaat uit natuurlijke grindkorrels, samengevoegd met kunsthars. Deze slaapkamervloer is bestand tegen druk, slijtage, uv-straling en kan tegen chemicaliën en reinigingsmiddelen. De korrelgrootte en structuur van de grindkorrels kunt u zelf bepalen, zodat deze perfect aansluit bij uw droomslaapkamer. Ook is de siergrindvloer een goede warmtegeleider en dus goed te combineren met vloerverwarming in uw slaapkamer.

Troffelvloer slaapkamer

Een troffelvloer is uiterst geschikt voor in uw slaapkamer. De vloer maakt uw ruimte vloeistofdicht en daarnaast is deze eenvoudig te reinigen. De troffelvloer bestaat uit fijngemalen grind- of kwartskorrel waarover we een epoxy coating (hars) gieten. Door deze coating wordt de troffelvloer sterk, krasbestendig en slijtvast. Gemiddeld heeft een troffelvloer met epoxycoating maar één keer in de 10 jaar onderhoud nodig.

PMMA vloer slaapkamer

Binnen twee uur een gedroogde vloer in uw slaapkamer? De PMMA (polymethylmethacrylaat) vloer is erg te vergelijken met de epoxy vloer en PU vloer. Het is een kunstharsvloer met strak en industrieel uiterlijk. De PMMA vloer heeft als bijzondere eigenschap dat deze na het aanbrengen een droogtijd heeft van slechts twee uur. Ook kan deze vloer over een bestaande vloer worden gegoten.

Een slaapkamervloer laten gieten?

Neem contact op Offerte aanvragen

Welke gietvloeren zijn geschikt voor de slaapkamer

Polyurethaan gietvloer

Een polyurethaan gietvloer, ook wel een PU vloer genoemd, is een naadloze kunststofvloer die licht elastisch is. Dat verkleint de kans op scheuren en krassen. Dat is ook direct het verschil met een epoxy gietvloer, die als kenmerk heeft erg stug te zijn. De polyurethaan gietvloer zie je daarom veel terug in nieuwbouwprojecten, omdat die gebouwen nog veel te maken hebben met nawerkingen. Een PU vloer veert gewoon mee, zonder te scheuren. De polyurethaan gietvloer is een hoge kwaliteit vloer en is goed bestand tegen intensief gebruik. De vloer is vloeistofdicht en geluid dempend. Door de akoestische onderlaag gaat de vloer galmen tegen en dempt het geluid van voetstappen. Een groot voordeel is dat de PU vloer gemakkelijk over een bestaande ondergrond kan worden aangebracht. Door het gesloten oppervlak is de vloer eenvoudig te reinigen en te onderhouden.

Lees meer

Siergrindvloeren

Een siergrindvloer is een naadloze vloer die bestaat uit kleine natuurlijke grindkorrels die we samenvoegen met kunsthars. Het grind is voornamelijk decoratief en zorgt daardoor voor een warme aanblik.

Lees meer

Troffelvloeren

Een epoxy troffelvloer is een enorm sterke vloer die bestaat uit fijngemalen grind- of kwartskorrel. Daarover heen gaat een epoxy coating (hars), die de troffelvloer zo sterk, krasbestendig en slijtvast maakt. Ze zijn niet alleen sterk, maar ook erg hygienisch en makkelijk te reinigen en te onderhouden. Deze vloeren hebben een hoogwaardige kwaliteit en gaan ontzettend lang mee. Gemiddeld heeft deze epoxy troffelvloer maar een keer in de 10 jaar een opknapbeurt nodig.

Lees meer

PMMA vloeren

PMMA is de afkorting van polymethylmethacrylaat. Deze stortvloer is een kunstharsvloer en is te vergelijken met epoxy vloeren en polyurethaan vloeren. Het zijn kunstharstvloeren met een strak en industrieel uiterlijk. De PMMA vloer heeft een hele bijzondere eigenschap: na het aanbrengen heeft de vloer een droogtijd van slechts twee uur. Dat is ontzettend kort. Het voordeel hiervan is dat productieprocessen zo kort mogelijk stil komen te liggen. U kunt snel de werkzaamheden weer oppakken. Een ander voordeel is dat we de vloer kunnen plaatsen over een bestaande vloer. Er komt geen sloopwerk bij kijken.

Lees meer

Epoxy gietvloer

De epoxy gietvloer is familie van de epoxy coating vloer en de watergedragen epoxy coating vloer. De epoxy coating vloer is dikker en sterker dan de watergedragen variant. Deze epoxy gietvloer is nog dikker. Het is een volle 2 a 3 millimeter vloer. Daarom nog sterker dan de andere epoxy vloeren. De epoxy gietvloer bestaat uit twee lagen en is na het uitharden twee keer sterker dan beton. Welke epoxy vloer het meest geschikt is, is afhankelijk van hoe zwaar de vloer wordt belast.

Lees meer

Gietvloer slaapkamer prijs

De kosten van een gietvloer in de slaapkamer hangt af van verschillende factoren zoals het type materiaal, de oppervlakte van de kamer en de complexiteit van de installatie. Gemiddeld liggen de prijzen tussen €60 en €120 per vierkante meter. De prijs voor uw gietvloer wordt berekent op basis van prijs per m². Doorgaans betaalt u voor meer vierkante meters een lagere vierkante meter prijs. Neem contact met ons op om een actuele en op maat gemaakte inschatting te krijgen voor de kosten van uw gietvloer slaapkamer. We nemen u door de opties heen en luisteren naar uw wens.

Gietvloer over bestaande slaapkamer tegels

Een groot voordeel van gietvloeren is dat ze vaak direct over bestaande tegels kunnen worden aangebracht. Dit bespaart tijd en kosten omdat de oude vloer niet eerst verwijderd hoeft te worden. Zorg ervoor dat de bestaande tegels goed vastzitten en vul eventuele voegen om een vlakke ondergrond te creëren. Een gietvloer over tegels wordt steeds populairder omdat er geen breekwerk nodig is wat tijd en geld bespaart. Niet iedere gietvloer is hiertoe geschikt, neem daarom contact op om de mogelijkheden voor het gieten over tegels door te nemen.

Een slaapkamervloer in iedere gewenste kleur

Kunststofvloeren-Nederland biedt een brede collectie aan kleuren voor uw slaapkamer vloer. De kleur van een vloer bepaalt voor een groot deel de beleving van een ruimte. Onder de kleuropties van uw slaapkamer vloer vallen onder andere de RAL-kleuren. U kiest het gewenste kleurnummer dat u in gedachte heeft en deze wordt op basis van menging van kleurpigmenten voor u gemaakt. Hierdoor wordt een pigmentvloeistof in de gekozen kleur gemaakt die het mogelijk maakt de vloer naar wens te kleuren. Dit pigment wordt tijdens het aanbrengen van de gietvloer toegepast. Van neutrale tinten die rust en ruimte uitstralen tot felle kleuren die een statement maken; de vloer kan volledig worden gepersonaliseerd naar uw smaak en stijl.

Gietvloer slaapkamerwanden

Bij Kunststofvloeren Nederland bieden we ook de mogelijkheid uw slaapkamerwanden af te werken zodat ze één geheel vormen met de vloer. Deze techniek is erg populair in minimalistische en industriële interieurs, maar kan in elke slaapkamer worden toegepast voor een uniek effect. Door de slaapkamer wanden af te werken met de gietvloer coating wordt het een mooi glad en naadloos oppervlak. Vuil en schimmel blijft zo niet tussen naden en voegen hangen. Uw slaapkamer schoonhouden is nog nooit zo makkelijk geweest.

Slaapkamervloer inspiratie

Offerte aanvragen

Offerte pagina | Offerte formulier

Velden aangegeven met een * zijn verplicht.

© Kunststofvloeren Nederland 2024
Ontwikkeld door Convident