Gietvloer garage voordelen

Vroeger werden gietvloeren uitsluitend gebruikt in de industriële sector. Tegenwoordig komen ze steeds vaker voor bij particulieren. Ook in garages komen gietvloeren goed tot hun recht. De vloeren die wij leggen zijn naadloos, eenvoudig te reinigen en een ander groot voordeel is dat die anti-allergeen is.

Onze gietvloeren hebben de volgende eigenschappen:

 • Naadloos
 • Eenvoudig te reinigen
 • Anti-allergeen
 • Licht stoot- en slijtvast
 • Vloeistofdicht
 • Antislip mogelijk

Gietvloer garage prijs

De prijs van een gietvloer is voor elk project anders en is afhankelijk van meerdere factoren. Het hangt namelijk af van de ondergrond systeem en de hoeveelheid vierkante meters die er gelegd moet worden. Over het algemeen kunt u het beste rekening houden met een prijs van € 100 per m2 incl. BTW.

Epoxyvloer garage

De epoxy gietvloer is een stevige vloer die bestand is tegen zware belasting. De vloer wordt tussen de 2 à 3 millimeter in dikte gestort waar gerust een auto bovenop kan staan. Het is ook een vloer die we veel leggen in garages en voor deze ruimte ook een zeer geschikte keuze is.

Voordelen van een epoxy gietvloer zijn:

 • Twee keer zo sterk als beton
 • Naadloos
 • Eenvoudig te reinigen
 • Anti-allergeen
 • Enorm sterk
 • Licht stoot- en slijtvast
 • Bestand tegen chemicalien en zuren
 • Kan in veel kleuren geleverd worden
 • Antislip mogelijk
 • Vloeistofdicht
 • Kan moeiteloos zwaar gewicht dragen

Epoxy garagevloer coating

Een epoxy coating is een flinterdunne laag van 1 millimeter die wij toepassen in garages. Het is een naadloze vloer dat uitstekend bestand is tegen weekmakers zoals autobanden. Een belangrijk kenmerk van deze vloer is dat die moeiteloos het gewicht van voertuigen kan dragen. Wel zo prettig voor als u de auto in de garage wilt zetten. Epoxy coating hebben we in twee verschillende varianten. Zo hebben wij een watergedragen epoxy coating en en een normale epoxy coating. Het verschil ertussen is dat de normale epoxy coating sterken én dikker is dan de watergedragen variant.

Soorten garage gietvloeren

Er zijn verschillende gietvloeren geschikt als garagevloer. Zo komt een epoxyvloer in de garage veel voor, maar is er ook de keuze voor een gietvloer met steentjes ofwel troffelvloer. Ieder type garage gietvloer heeft zijn eigen eigenschappen en dikte die zich van elkaar onderscheidt. De belangrijkste garagevloeren zijn:

1. Epoxyvloer garage

De epoxy gietvloer kan zonder moeite zwaar gewicht dragen en is daarom uiterst geschikt in een garage. De vloer is dun (2 à 3 millimeter) en bestand tegen chemicaliën en zuren. Omdat een epoxyvloer waterdicht is, maakt dit onderhoud aan de vloer erg gemakkelijk en een veelvoorkomende keuze als gietvloer in de garage. Lees meer over epoxy gietvloeren.

2. Troffelvloer garage

Een troffelvloer is een uitstekende keuze voor ruimtes waar hoge eisen gesteld worden aan duurzaamheid en krasbestendigheid. Daarom zien we troffelvloeren veel terug in garages. De troffelvloer (ook wel mortelvloer) is een enorm sterke vloer bestaande uit fijngemalen grind- of kwartskorrel. Lees meer over troffelvloeren.

3. PMMA vloer garage

PMMA of polymethylmethacrylaat is een kunstharsvloer met een strak en industrieel uiterlijk. Deze vloer wordt veelal gekozen vanwege de snelle droogtijd. Na het aanbrengen van deze garagevloer heeft deze een droogtijd van slechts twee uur. Lees meer over PMMA vloeren.

Een garage gietvloer is onderhoudsarm

Een groot voordeel van een gietvloer in de garage is dat deze gemakkelijk te onderhouden is. Doordat de garagevloer naadloos is kan er geen vuil of stof ophopen in de voegen. De garagevloer is dan eenvoudig schoon te dweilen met een vochtige doek.

Welke gietvloeren geschikt voor de garage

Epoxy gietvloer

De epoxy gietvloer is familie van de epoxy coating vloer en de watergedragen epoxy coating vloer. De epoxy coating vloer is dikker en sterker dan de watergedragen variant. Deze epoxy gietvloer is nog dikker. Het is een volle 2 a 3 millimeter vloer. Daarom nog sterker dan de andere epoxy vloeren. De epoxy gietvloer bestaat uit twee lagen en is na het uitharden twee keer sterker dan beton. Welke epoxy vloer het meest geschikt is, is afhankelijk van hoe zwaar de vloer wordt belast.

Lees meer

Epoxy coating vloer

De epoxy coating is een naadloze en flinterdunne vloer die we kunnen aanbrengen tot een laagdikte van 1 millimeter. Een epoxy coating vloer is te vergelijken met de watergedragen epoxy coating vloer. Het verschil is dat deze coating sterker en dikker is. Welke epoxy coating vloer het meest geschikt is, is afhankelijk van hoe zwaar de vloer wordt belast.Een epoxy coating vloer is volledig vloeistofdicht en bestand tegen weekmakers zoals autobanden. U kunt met een gerust hart uw auto voor langere tijd op een epoxy coating vloer laten staan. De vloer laat niet los en blijft in originele en strakke staat. Een belangrijk kenmerk van een deze vloer is dat de vloer moeiteloos het gewicht van zware machines of voertuigen kan dragen.

Lees meer

Offerte aanvragen

Offerte pagina | Offerte formulier

Velden aangegeven met een * zijn verplicht.

© Kunststofvloeren Nederland 2023
Ontwikkeld door Convident