Is een gietvloer geschikt voor de badkamer?

Steeds vaker krijgen we de vraag of een gietvloer ook in de badkamer gelegd kan worden. Het antwoord daarop is volmondig “Ja”. Een belangrijke eigenschap van een gietvloer is dat deze waterafstotend is, wel zo prettig voor in een badkamer, daardoor is de gietvloer dus ook geschikt voor in de badkamer. Vocht trekt niet in de vloer waardoor u er jarenlang plezier van kan hebben.

Onze gietvloeren hebben de volgende eigenschappen:

  • Naadloos
  • Eenvoudig te reinigen
  • Anti-allergeen
  • Licht stoot- en slijtvast
  • Vloeistofdicht
  • Antislip mogelijk

Voordelen van een gietvloer in de badkamer

Het gebruik van een gietvloer voor in de badkamer brengt veel verschillende voordelen met zich mee.

Een gietvloer badkamer is hygiënischer

De badkamer is een plek voor reiniging en schoonheid en daarom een geschikte ruimte voor een gietvloer. Een gietvloer is geheel naadloos. Het voordeel hiervan is dat die daardoor eenvoudiger schoon te houden is. Stof kan zich niet ophopen in de naden of voegen, wat bij andere vloeren wel het geval kan zijn. Daarnaast kunnen pollen en stoffen zich niet hechten aan de vloer zeer wenselijk wanneer u last heeft van een huisstofmijt allergie of hooikoorts.

Vloerverwarming in de badkamer

Een gietvloer is te combineren met vloerverwarming. In een badkamer geeft vloerwarming de finishing touch doordat extra stukje comfort en luxe te creëren. Het gebruik van vloerverwarming is ook een hele duurzame oplossing waarmee u zo’n 20% kan besparen op uw energierekening.

Geschikt voor meerdere stijlen

Een gietvloer heeft een strak en modern design waardoor de ruimte groter lijkt. Dat maakt de gietvloer geschikt voor een variëteit aan stijlen. Daarnaast is een gietvloer in meerdere kleuren te verkrijgen, voor elke badkamerstijl is de gietvloer een geschikte optie.

Welke gietvloeren zijn geschikt voor de badkamer

Polyurethaan gietvloer

Een polyurethaan gietvloer, ook wel een PU vloer genoemd, is een naadloze kunststofvloer die licht elastisch is. Dat verkleint de kans op scheuren en krassen. Dat is ook direct het verschil met een epoxy gietvloer, die als kenmerk heeft erg stug te zijn. De polyurethaan gietvloer zie je daarom veel terug in nieuwbouwprojecten, omdat die gebouwen nog veel te maken hebben met nawerkingen. Een PU vloer veert gewoon mee, zonder te scheuren. De polyurethaan gietvloer is een hoge kwaliteit vloer en is goed bestand tegen intensief gebruik. De vloer is vloeistofdicht en geluid dempend. Door de akoestische onderlaag gaat de vloer galmen tegen en dempt het geluid van voetstappen. Een groot voordeel is dat de PU vloer gemakkelijk over een bestaande ondergrond kan worden aangebracht. Door het gesloten oppervlak is de vloer eenvoudig te reinigen en te onderhouden.

Lees meer

Siergrindvloeren

Een siergrindvloer is een naadloze vloer die bestaat uit kleine natuurlijke grindkorrels die we samenvoegen met kunsthars. Het grind is voornamelijk decoratief en zorgt daardoor voor een warme aanblik.

Lees meer

Troffelvloeren

Een epoxy troffelvloer is een enorm sterke vloer die bestaat uit fijngemalen grind- of kwartskorrel. Daarover heen gaat een epoxy coating (hars), die de troffelvloer zo sterk, krasbestendig en slijtvast maakt. Ze zijn niet alleen sterk, maar ook erg hygienisch en makkelijk te reinigen en te onderhouden. Deze vloeren hebben een hoogwaardige kwaliteit en gaan ontzettend lang mee. Gemiddeld heeft deze epoxy troffelvloer maar een keer in de 10 jaar een opknapbeurt nodig.

Lees meer

PMMA vloeren

PMMA is de afkorting van polymethylmethacrylaat. Deze stortvloer is een kunstharsvloer en is te vergelijken met epoxy vloeren en polyurethaan vloeren. Het zijn kunstharstvloeren met een strak en industrieel uiterlijk. De PMMA vloer heeft een hele bijzondere eigenschap: na het aanbrengen heeft de vloer een droogtijd van slechts twee uur. Dat is ontzettend kort. Het voordeel hiervan is dat productieprocessen zo kort mogelijk stil komen te liggen. U kunt snel de werkzaamheden weer oppakken. Een ander voordeel is dat we de vloer kunnen plaatsen over een bestaande vloer. Er komt geen sloopwerk bij kijken.

Lees meer

Offerte aanvragen

Offerte pagina | Offerte formulier

Velden aangegeven met een * zijn verplicht.

© Kunststofvloeren Nederland 2023
Ontwikkeld door Convident