Is een gietvloer geschikt voor de badkamer?

Steeds vaker krijgen we de vraag of een gietvloer ook in de badkamer gelegd kan worden. Het antwoord daarop is volmondig “Ja”. Een belangrijke eigenschap van een gietvloer is dat die waterafstotend is, wel zo prettig natuurlijk voor in een badkamer. Daardoor is de gietvloer dus ook geschikt voor in de badkamer. Vocht trekt niet in de vloer waardoor u jarenlang ervan kan genieten.

Onze gietvloeren hebben de volgende eigenschappen:

  • Naadloos
  • Eenvoudig te reinigen
  • Anti-allergeen
  • Licht stoot- en slijtvast
  • Vloeistofdicht
  • Antislip mogelijk

Het gebruik van een gietvloer voor in de badkamer brengt veel verschillende met zich mee.

Een gietvloer is hygiënischer

Een gietvloer is geheel naadloos. Dat brengt verschillende voordelen met zich mee waaronder het voordeel dat die daardoor eenvoudiger schoon te houden is. Stof kan zich niet ophopen in de naden of voegen, wat bij andere vloeren wel het geval is. Daarnaast kunnen pollen en stoffen zich niet hechten aan de vloer. Zeer wenselijk wanneer u last heeft van een huisstofmijt allergie of hooikoorts.

Vloerverwarming

Een gietvloer is te combineren met vloerverwarming. In een badkamer geeft dat de finishing touch door dat extra stukje comfort en luxe te creëren. Het gebruik van vloerverwarming is ook een hele duurzame oplossing waarmee u zo’n 20% kan besparen op uw gasrekening.

Geschikt voor meerdere stijlen

Een gietvloer heeft een strak en modern design waardoor de ruimte groter lijkt. Dat maakt de gietvloer geschikt voor een variëteit aan stijlen. Daarnaast is een gietvloer in meerdere kleuren te verkrijgen waardoor die geschikt is voor een volledig witte badkamer, maar ook in een badkamer met grijstinten. Voor elke stijl is de gietvloer een geschikte optie.

Welke gietvloeren geschikt voor de badkamer

Polyurethaan gietvloer

Een polyurethaan gietvloer, ook wel een PU vloer genoemd, is een naadloze kunststofvloer die licht elastisch is. Dat verkleint de kans op scheuren en krassen. Dat is ook direct het verschil met een epoxy gietvloer, die als kenmerk heeft erg stug te zijn. De polyurethaan gietvloer zie je daarom veel terug in nieuwbouwprojecten, omdat die gebouwen nog veel te maken hebben met nawerkingen. Een PU vloer veert gewoon mee, zonder te scheuren. De polyurethaan gietvloer is een hoge kwaliteit vloer en is goed bestand tegen intensief gebruik. De vloer is vloeistofdicht en geluid dempend. Door de akoestische onderlaag gaat de vloer galmen tegen en dempt het geluid van voetstappen. Een groot voordeel is dat de PU vloer gemakkelijk over een bestaande ondergrond kan worden aangebracht. Door het gesloten oppervlak is de vloer eenvoudig te reinigen en te onderhouden.

Lees meer

Siergrind vloeren

Een siergrindvloer is een naadloze vloer die bestaat uit kleine, natuurlijke grindkorrels die we samenvoegen met kunsthars. Het grind is voornamelijk decoratief en zorgt voor een warme aanblik. De siergrindvloer is bijzonder sterk en houd jarenlang de uitstraling alsof hij pas is gelegd. De vloer is namelijk bestand tegen druk, slijtage, uv-straling en kan tegen huishoudelijke chemicalien en reinigingsmiddelen. Een grindvloer kunt u dan ook makkelijk schoonmaken door te dweilen of simpel door er met een stofzuiger overheen te gaan.

Lees meer

Troffelvloeren

Een epoxy troffelvloer is een enorm sterke vloer die bestaat uit fijngemalen grind- of kwartskorrel. Daarover heen gaat een epoxy coating (hars), die de troffelvloer zo sterk, krasbestendig en slijtvast maakt. Ze zijn niet alleen sterk, maar ook erg hygienisch en makkelijk te reinigen en te onderhouden. Deze vloeren hebben een hoogwaardige kwaliteit en gaan ontzettend lang mee. Gemiddeld heeft deze epoxy troffelvloer maar een keer in de 10 jaar een opknapbeurt nodig.

Lees meer

PMMA vloeren

PMMA is de afkorting van polymethylmethacrylaat. Deze stortvloer is een kunstharsvloer en is te vergelijken met epoxy vloeren en polyurethaan vloeren. Het zijn kunstharstvloeren met een strak en industrieel uiterlijk. De PMMA vloer heeft een hele bijzondere eigenschap: na het aanbrengen heeft de vloer een droogtijd van slechts twee uur. Dat is ontzettend kort. Het voordeel hiervan is dat productieprocessen zo kort mogelijk stil komen te liggen. U kunt snel de werkzaamheden weer oppakken. Een ander voordeel is dat we de vloer kunnen plaatsen over een bestaande vloer. Er komt geen sloopwerk bij kijken.

Lees meer

Offerte aanvragen

Offerte pagina | Offerte formulier

Velden aangegeven met een * zijn verplicht.

© Kunststofvloeren Nederland 2022
Ontwikkeld door Convident