Is een gietvloer geschikt voor de badkamer?

Steeds vaker krijgen we de vraag of een gietvloer ook in de badkamer gelegd kan worden. Het antwoord daarop is volmondig “Ja”. Een belangrijke eigenschap van een gietvloer is dat deze waterafstotend is, wel zo prettig voor in een badkamer, daardoor is de gietvloer dus ook geschikt voor in de badkamer. Vocht trekt niet in de vloer waardoor u er jarenlang plezier van kan hebben.

Onze gietvloeren hebben de volgende eigenschappen:

  • Naadloos
  • Eenvoudig te reinigen
  • Anti-allergeen
  • Licht stoot- en slijtvast
  • Vloeistofdicht
  • Antislip mogelijk

Laat u adviseren voor uw droombadkamer!

Een vraag over uw badkamer? Wens u meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact op en kom in gesprek met onze specialisten.

Neem contact op

Voordelen van een gietvloer in de badkamer

Het gebruik van een gietvloer voor in de badkamer brengt veel verschillende voordelen met zich mee.

Een gietvloer badkamer is hygiënischer

De badkamer is een plek voor reiniging en schoonheid en daarom een geschikte ruimte voor een gietvloer. Een gietvloer is geheel naadloos. Het voordeel hiervan is dat die daardoor eenvoudiger schoon te houden is. Stof kan zich niet ophopen in de naden of voegen, wat bij andere vloeren wel het geval kan zijn. Daarnaast kunnen pollen en stoffen zich niet hechten aan de vloer, zeer wenselijk wanneer u last heeft van een huisstofmijtallergie of hooikoorts.

Vloerverwarming in de badkamer

Een gietvloer is te combineren met vloerverwarming. In een badkamer geeft vloerwarming de finishing touch doordat extra stukje comfort en luxe te creëren. Het gebruik van vloerverwarming is ook een hele duurzame oplossing waarmee u zo’n 20% kan besparen op uw energierekening.

Geschikt voor meerdere stijlen

Een gietvloer heeft een strak en modern design waardoor de ruimte groter lijkt. Dat maakt de gietvloer geschikt voor een variëteit aan stijlen. Daarnaast is een gietvloer in meerdere kleuren te verkrijgen, voor elke badkamerstijl is de gietvloer een geschikte optie.

Verschillende gietvloeren voor uw badkamer:

De badkamer gietvloer moet aan verschillende eisen voldoen om geschikt te zijn. Eén hele belangrijke is dat de vloer vochtbestendig moet zijn. Niet iedere soort gietvloer is van zichzelf geschikt voor natte ruimtes zoals de badkamer. Kunststof gietvloeren zoals PU gietvloeren of Epoxy gietvloeren zijn vloeistofdicht en dus een goede keuze voor uw badkamervloer.

Gietvloer in de badkamer? Vraag een offerte aan

Weten wat een gietvloer in de badkamer u gaat kosten? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en kom in contact met de specialisten van Kunststofvloeren-Nederland.

Offerte aanvragen

Deze vloeren zijn geschikt voor uw badkamer:

Epoxy vloer badkamer

Op zoek naar een stevige, egale en naadloze vloer die bestand is tegen zware belasting? Een epoxy gietvloer is uitstekend geschikt voor in uw badkamer. Voordat de epoxy badkamervloer kan worden gegoten, zorgen we ervoor dat de ondergrond eerst egaal en stabiel is. Zodra uw epoxy vloer ligt, kan deze moeiteloos zwaar gewicht dragen en is deze waterdicht. Doordat een badkamervloer van epoxy volledig egaal is, is deze onderhoudsarm en gemakkelijk schoon te houden.

PU gietvloer badkamer (polyurethaan gietvloer)

Op zoek naar een flexibele en meeverende badkamervloer? De PU gietvloer is een hoge kwaliteit vloer die goed bestand is tegen intensief gebruik. Een PU gietvloer is namelijk licht elastisch wat de kans op scheuren en krassen verkleint. Polyurethaan (PU) is vloeistofdicht en geluiddempend, wat het een uitstekende kandidaat stelt voor uw badkamer vloer. Door het naadloze oppervlak is de vloer eenvoudig schoon te maken en te onderhouden.

Siergrindvloer badkamer

Een naadloze, zacht aanvoelende badkamer vloer? De siergrindvloer bestaat uit natuurlijke grindkorrels, samengevoegd met kunsthars. Deze badkamervloer is bestand tegen druk, slijtage, uv-straling en kan tegen chemicaliën en reinigingsmiddelen. De korrelgrootte en structuur van de grindkorrels kunt u zelf bepalen, zodat deze perfect aansluit bij uw droombadkamer. Ook is de siergrindvloer een goede warmtegeleider en dus goed te combineren met vloerverwarming in uw badkamer.

Troffelvloer badkamer

Een troffelvloer is uiterst geschikt voor in uw badkamer. De vloer maakt uw ruimte vloeistofdicht en daarnaast is deze eenvoudig te reinigen. De troffelvloer bestaat uit fijngemalen grind- of kwartskorrel waarover we een epoxy coating (hars) gieten. Door deze coating wordt de troffelvloer sterk, krasbestendig en slijtvast. Gemiddeld heeft een troffelvloer met epoxycoating maar één keer in de 10 jaar onderhoud nodig.

PMMA vloer badkamer

Binnen twee uur een gedroogde vloer in uw badkamer? De PMMA (polymethylmethacrylaat) vloer is erg te vergelijken met de epoxy vloer en PU vloer. Het is een kunstharsvloer met strak en industrieel uiterlijk. De PMMA vloer heeft als bijzondere eigenschap dat deze na het aanbrengen een droogtijd heeft van slechts twee uur. Ook kan deze vloer over een bestaande vloer worden gegoten.

Een badkamervloer laten gieten?

Neem contact op Offerte aanvragen

Welke gietvloeren zijn geschikt voor de badkamer

Polyurethaan gietvloer

Een polyurethaan gietvloer, ook wel een PU vloer genoemd, is een naadloze kunststofvloer die licht elastisch is. Dat verkleint de kans op scheuren en krassen. Dat is ook direct het verschil met een epoxy gietvloer, die als kenmerk heeft erg stug te zijn. De polyurethaan gietvloer zie je daarom veel terug in nieuwbouwprojecten, omdat die gebouwen nog veel te maken hebben met nawerkingen. Een PU vloer veert gewoon mee, zonder te scheuren. De polyurethaan gietvloer is een hoge kwaliteit vloer en is goed bestand tegen intensief gebruik. De vloer is vloeistofdicht en geluid dempend. Door de akoestische onderlaag gaat de vloer galmen tegen en dempt het geluid van voetstappen. Een groot voordeel is dat de PU vloer gemakkelijk over een bestaande ondergrond kan worden aangebracht. Door het gesloten oppervlak is de vloer eenvoudig te reinigen en te onderhouden.

Lees meer

Siergrindvloeren

Een siergrindvloer is een naadloze vloer die bestaat uit kleine natuurlijke grindkorrels die we samenvoegen met kunsthars. Het grind is voornamelijk decoratief en zorgt daardoor voor een warme aanblik.

Lees meer

Troffelvloeren

Een epoxy troffelvloer is een enorm sterke vloer die bestaat uit fijngemalen grind- of kwartskorrel. Daarover heen gaat een epoxy coating (hars), die de troffelvloer zo sterk, krasbestendig en slijtvast maakt. Ze zijn niet alleen sterk, maar ook erg hygienisch en makkelijk te reinigen en te onderhouden. Deze vloeren hebben een hoogwaardige kwaliteit en gaan ontzettend lang mee. Gemiddeld heeft deze epoxy troffelvloer maar een keer in de 10 jaar een opknapbeurt nodig.

Lees meer

PMMA vloeren

PMMA is de afkorting van polymethylmethacrylaat. Deze stortvloer is een kunstharsvloer en is te vergelijken met epoxy vloeren en polyurethaan vloeren. Het zijn kunstharstvloeren met een strak en industrieel uiterlijk. De PMMA vloer heeft een hele bijzondere eigenschap: na het aanbrengen heeft de vloer een droogtijd van slechts twee uur. Dat is ontzettend kort. Het voordeel hiervan is dat productieprocessen zo kort mogelijk stil komen te liggen. U kunt snel de werkzaamheden weer oppakken. Een ander voordeel is dat we de vloer kunnen plaatsen over een bestaande vloer. Er komt geen sloopwerk bij kijken.

Lees meer

Epoxy gietvloer

De epoxy gietvloer is familie van de epoxy coating vloer en de watergedragen epoxy coating vloer. De epoxy coating vloer is dikker en sterker dan de watergedragen variant. Deze epoxy gietvloer is nog dikker. Het is een volle 2 a 3 millimeter vloer. Daarom nog sterker dan de andere epoxy vloeren. De epoxy gietvloer bestaat uit twee lagen en is na het uitharden twee keer sterker dan beton. Welke epoxy vloer het meest geschikt is, is afhankelijk van hoe zwaar de vloer wordt belast.

Lees meer

Gietvloer badkamer prijs

De prijs voor uw nieuwe gietvloer in de badkamer hangt af van verschillende factoren zoals het aantal vierkante meters, de arbeidskosten, voorbereidingswerkzaamheden en eventuele extra opties. De prijs voor uw gietvloer wordt berekend op basis van prijs per m². Doorgaans betaalt u voor meer vierkante meters een lagere vierkante meter prijs. Neem contact met ons op om een actuele en op maat gemaakte inschatting te krijgen voor de kosten van uw gietvloer badkamer. We nemen u door de opties heen en luisteren naar uw wens.

Voldoende afschot in de ondervloer

Het is belangrijk een ondervloer te plaatsen met voldoende afschot, zo wordt stilstaand en stromend water goed afgevoerd. Een gietvloer is zelf-nivellerend waardoor er met het materiaal zelf geen afschot gemaakt kan worden. Bij het plaatsen van de gietvloer in uw badkamer is het dus van belang dat er eerst een ondervloer met afschot wordt geplaatst voor een juiste afwatering.

Gietvloer over bestaande badkamer tegels

Het is mogelijk een gietvloer te plaatsen over bestaande badkamer tegels. Een gietvloer over tegels wordt steeds populairder omdat er geen breekwerk nodig is wat tijd en geld bespaart. Niet iedere gietvloer is hiertoe geschikt, neem daarom contact op om de mogelijkheden voor het gieten over tegels door te nemen.

Een badkamervloer in iedere gewenste kleur

Kunststofvloeren-Nederland biedt een brede collectie aan kleuren voor uw badkamer vloer. De kleur van een vloer bepaalt voor een groot deel de beleving van een ruimte. Onder de kleuropties van uw badkamer vloer vallen onder andere de RAL-kleuren. U kiest het gewenste kleurnummer dat u in gedachte heeft en deze wordt op basis van menging van kleurpigmenten voor u gemaakt. Hierdoor wordt een pigmentvloeistof in de gekozen kleur gemaakt die het mogelijk maakt de vloer naar wens te kleuren. Dit pigment wordt tijdens het aanbrengen van de gietvloer toegepast.

Gietvloer badkamerwanden

Bij Kunststofvloeren Nederland bieden we ook de mogelijkheid uw badkamerwanden af te werken zodat ze één geheel vormen met de vloer. Wilt u liever geen tegels op de wanden van uw badkamer? Door de badkamer wanden af te werken met de gietvloer coating wordt het een mooi glad en naadloos oppervlak. Vuil en schimmel blijft zo niet tussen naden en voegen hangen. Uw badkamer schoonhouden is nog nooit zo makkelijk geweest.

Badkamervloer inspiratie

Offerte aanvragen

Offerte pagina | Offerte formulier

Velden aangegeven met een * zijn verplicht.

© Kunststofvloeren Nederland 2024
Ontwikkeld door Convident