Voor bedrijven

Vloeren voedingsindustrie

Bij het produceren en het verwerken van voedingsmiddelen dienen een aantal belangrijke punten in overweging genomen te worden voordat de juiste vloerkeuze gemaakt kan worden. Voor bijvoorbeeld productieprocessen in een brouwerij met gisting, rijping en CIP ruimtes is een vloersysteem nodig bestand tegen sterke chemicaliën en bijna kokend water. 

In de CIP ruimte dient de vloer een zeer hoge weerstand tegen chemicaliën te hebben en bestand te zijn tegen bijna kokend water. In de flesspoel- en vulruimtes dienen de vloeren ook bestand te zijn tegen glasresten. Voor bakkerijen gelden andere vereisten.

Met zware machines worden droge ingrediënten zoals bloem en suiker en vloeistoffen zoals olie, vetten, surfactans en emulsies gemengd en gekneed. Dit houdt in dat de vloer stoot- en slijtvast moet zijn en een chemische weerstand moet hebben. Bij rijzen en bakken zijn vloeren vereist die bestand zijn tegen het gebruikte transportapparatuur maar vooral tegen de verhoogde temperaturen waaraan de vloeren blootgesteld worden.