Nieuws

Ook dit jaar sponsoren wij de Agrarische Dagen!                                      

Van woensdag 14 september 2016 tot en met zondag 18 september 2016 worden er voor de 63e maal de Agrarische Dagen (AD) in Franeker georganiseerd. 

De jaarlijks terugkerende Agrarische Dagen vormen een vijfdaags stadsfeest dat traditiegetrouw van een woensdag tot en met een zondag in de derde week van de maand september wordt georganiseerd. De oorsprong van dit feest vormde een veekeuring in de vijftiger jaren van de vorige eeuw en de wil om de stad Franeker als centrum van het agrarische platteland in Noordwest Friesland met nadruk op de kaart te zetten.

De gehele binnenstad is tijdens deze dagen een groot vermaak en evenementencentrum. Het feest kent vele hoogtepunten, zoals een modeshow, jaarmarkt, kermis, vijfkamp, symposium, zeepkistenrace, diverse concerten en optredens, kaats- en voetbalwedstrijden, trekker puzzeltocht, een boerenmarkt en culturele activiteiten.


Thematitel voor de 63e editie van het evenement is "Agrarische Dagen oogst!" Met dit thema probeert men de nadruk te leggen op de agrarische elementen waar het evenement ooit mee begonnen is.